Autor: Informer.rs

10.12.2023.

12:17

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pala odluka! Poznat termin večitog derbija!

Radi se o meču devetog kola Superlige koji je na programu bio  27. septembra, ali su mečevi pomereni nakon tragičnih dešavanja u manastiru Banjska, kada se stradali Srbi.  Zbog tog incidenta je proglašen Dan žalosti, a utakmica devetog kola je odložena.

Već je bilo poznato da će utakmica biti igrana u decembru, a sada je konačno pala odluka i da će fudbaleri naša dva najveća kluba na teren istrčati u 18 časova.

Pre duela sa najvećim rivalom Zvezdu čeka iskušenje u Ligi šampiona, dočekuje Mančester siti 13. decembra (18.45), a onda u Superligi prvo gostuje Spartaku, pa crno-belima. S druge strane, Partizan u ponedeljak igra sa Radničkim iz Ništa (16.00), a potom sa Radničkim iz Kragujevca. 

Ukoliko ne pobedi na dva pomenuta meča, a Zvezda uspe da savlada Spartak, biće zanimljiva situacija pred derbi. Zvezda je u jednom momentu bila na "minus šest", ali je uspela da stigne najvećeg rivala posle nekoliko loših izdanja pulena Igora Duljaja, pa su izjednačeni po broju bodova na tabeli Superlige, jedni i drugi imaju 43, pred duel crno-belih u Nišu.