Autor: Informer.rs

21.01.2024.

23:32

Foto: EPA

Sport

Nema kraja ludilu u Španiji! Dmitrović primio 5, Đirona gazi ka tituli! (VIDEO)

Fudbaleri Đirone nastavili su sa fantastičnim partijama ove sezone, pošto su na svom terenu u meču 21. kola španske Primere razmontirali Sevilju sa čak 5:1 (3:1)!

Maleni klub, koji je zasenio sve u Evropi, do pobede je došao rutinski i zadržao je lidersku poziciju na tabeli La Lige, a kolateralna šteta ovog fanstastičnog i istorijskog izdanja bio je srpski golman Marko Dmitrović, koji je ni kriv ni dužan primio pet komada, a mogao je još!

Ako je on jedan od tragičara meča, apsolutni junak je ukrajinski napadač Artjom Dovbik. Ovaj momak postigao je het-trik u razmaku od 13. do 19. minuta utakmice, što je treći najbrži het-trik u istoriji španskog fudbala.

Informer

Prethodno, Sevilja je povela na ovom meču u 10. minutu golom Isaka Romera, a onda je usledio pomenuti pir Ukrajinca, koji nije imao milosti prema srpskom golmanu. Horor iskusnog čuvara mreže nastavio se i u drugom delu meča, kada su ubedljivi trijumf potvrdili Viktor Cigankov i Kristijan Stuani.

Đirona je nakon ove pobede pretekla Real Madrid na prvom mestu i sada ima 52 boda, jedan više od "kraljevskog kluba". Prednost je mogla da bude i veća, da sudije Madriđanima nisu pomogle da dođe do trijumfa nad Almerijom.

Prethodno ovog dana, osim Reala pobedu je ostvarila i Barselone, takođe na spektakularan način, i to protiv Betisa. Međutim, partija Đirone zasenila je dva najveća kluba u Španiji i nema sumnje da oni neutralni navijači bodre ovaj maleni klub da dođe do ogromne senzacije i postane šampion.