21.02.2024.

17:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Jedva čeka saradnju sa Robijem: Siguran sam da ćemo sa njim imati mnogo uspeha!

U utorak uveče u dom crnogorskog fudbalera Stefana Savića stigle su lepe vesti. Izabranica iskusnog štopera - Nikolija Pešić, na svet je donela ćerkicu Manju, a novosti o prinovi as Atletiko Madrida saznao je u Milanu pred meč osmine finala Lige šampiona između Intera i Atletiko Madrida. 

Iskusni štoper odigrao je drugo poluvreme na stadionu "Đuzepe Meaca", a samo nekoliko sati nakon utakmice u razgovoru za "TV Arena sport" govorio je o brojnim temama. Dotakao se Savić i predstojećeg okupljanja reprezentace te saradnje sa legendarnim jugoslovenskim trenerom Robertom Prosinečkim. Slavni as Crvene zvezde nedavno je imenovan za selektora Crne Gore. 

– Radujem se što ću raditi sa Robijem, siguran sam da će imati dosta uspeha u našoj reprezentaciji i da ćemo gajiti dobru atmosferu u svlačionici. Verujem da ćemo sa njim na čelu napraviti dobar rezultat, prvenstveno u Ligi nacija – izjavio je Savić. 

Informer

 

Crnogorci će prve zvanične obaveze sa Prosinečkim na klupi imati tek u septembru. Ipak, slavni fudbaler imaće priliku u martu da okupi "sokolove" i upozna se sa kvalitetima unutar nacionalnog tima. Crna Gora će u narednom periodu odigrati četiri prijateljska meča protiv Belorusije, Severne Makedonije, Begije i Gruzije. 

Savić je u dresu Crne Gore do sada upisao čak 73 nastupa i postigao je devet golova. Debitovao je, sada već davne 2010. godine, u prijateljskom meču protiv Severne Irske. Ta utakmica završena je pobedom "sokolova" od 2:0, a štoper je na terenu proveo 15 minuta u finišu. Selektor Crne Gore tada je bio Zlatko Kranjčar, a nakon njega trenirali su ga Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Miodrag Džudović, Faruk Hadžibegić, Miodrag Radulović i sada Prosinečki.