03.03.2024.

17:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Leverkuzen na plus deset! "Jarčevi" lak zadatak za Alonsovu mašineriju!

Kao da im ove sezone ne ide dovoljno dobro pa im je na gostovanju u Kelnu bila potrebna pomoć... Zaslužio je Bajer Leverkuzen ove sezone titulu, suvereno grabi ka njoj, a danas im je veliku uslugu učinio Jan Tilman. Naime, napadač "jarčeva" je u 14. minutu dobio direktan crveni karton nakon preoštrog starta nakon čega je "aspirindžijama" put do pobede bio otvoren. Na kraju, rutinskih 2:0 (1:0). 

Kiks Bajerna u petak značio je da bi pobeda Leverukuzena danas Bavarce ostavila na dvocifrenom zastatku. Budući da je četa Ćabija Alonsa nezaustavljiva, trijumf se nije dovodio u pitanje, ali je Keln, iako sa igračem manje, pošteno namučio Bajer na "Rajn Energiu". 

Informer

 

Put ka golu domaćina u 38. minutu pronašao je Žeremi Frimpong nakon asistencije Patrika Šika. Bio je to znak da će se trijumfalni niz Bajerna nastaviti, a pobedu je u finišu meča uspeo da potvrdi Aleks Grimaldo. Iako bek, španski reprezentativac ove sezone jedan je od najefikasnijih igrača u Bundesligi. 

Nakon nove pobede Bajer Leverkuzen ima 10 bodova više u odnosu na Bajern i sve su prilike da će se ove sezone, u godini u kojoj "aspirindžije" slave 120. rođendan, slaviti prva titula U narednom kolu rival četi Ćabija Alonsa biće Volfsburg koji igra u katastrofalnoj formi još od decembra.