05.03.2024.

19:32

Foto: EPA Images

Sport

Skandal u Minhenu! Navijači Lacija veličali Musolinija, pevali fašističke pesme (VIDEO)

Veliki broj pristalica "nebeskoplavih" doputuvao je iz Rima u Minhen kako bi podržao svoj tim, koji iz prve utakmice ima minimalnu prednost (1:0). Popularni Lacijali okupili su se u čuvenoj pivnici Hofbrojhaus, kako bi se "zagrejali" pred večerašnju utakmicu na "Alijanc areni".  

Ipak, izgleda da je alkohol učinio svoje, pa su pojedine pristalice italijanskog tima, inače poznati po svom desničarskom opredeljenju, u jednom trenutku zapevali pesmu "Duče, Duče", veličajući fašističkog diktatora Benita Musolinija. 

Takođe, na snimcima koji se brzinom svetlosti pojavili na društvenim mrežama i šokirali javnost, vidi se kako navijači rimske ekipe i uzdižu desnu ruku otvorene šake, salutirajući nacistički pozdrav.

Kako prenosi nemački "Bild" policija je odmah po objavljivanju snimka reagovala i sprovela istragu, a jedna osoba je uhapšena. Portparol minhenske policije rekao je da je 18-godišnjem navijaču iz Italije izrečena novčana kazna od četiri cifre nakon što je policija pozvana u pivnicu Hofbrojhaus kasno u ponedeljak uveče. On je dodao da policija razmatra dalje akcije protiv još nekoliko pristalica Lacija. 

Inače, pomenuta pivnica u Minhenu, poznata je po tome što je Adolf Hitler u njoj osnovao Nacističku partiju, zbog čega je mnogi zovu i "Hitlerova pivnica".