20.03.2024.

07:29

Foto: Starsportphoto

Sport

"Orlovi" odleteli u Rusiju! Srbi u Moskvi kreću u EURO misiju! (FOTO)

Nakon odluke FIFA i UEFA da zabrani ruskoj selekciji učešće u takmičenjima pod njihovim okriljem, kao posledica vojnog sukoba sa Ukrajinom, ova reprezentacija igra samo prijateljske utakmice.

Do sada su to bili mnogo slabiji rivali, a sada sledi duel protiv Srbije, kojoj će ovo biti sjajna provera pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun - 14. jul.)

Krenula je ekspedicija Srbije put najveće zemlje na svetu, gde je čeka spektakularna atmosfera i pun stadion.

Početkom marta Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak od 29 fudbalera na koje računa pred prijateljske utakmice sa Rusijom (21. marta) i Kiprom (24. mart), međutim od tada se mnogo toga promenilo.

Bilo je otkaza zbog koketiranja sa drugim Savezima kao u slučaju Mileta Svilara, otkaza zbog privatnih problema kao kod Matije Nastasića, a povrede su stopirale Aleksu Terzića i Dušana Vlahovića.

Neki su prekomandovani u mladu reprezentaciju, poput Petra Ratkova i Jan Karla Simića, dok su drugi bili samo prekobrojni u ovom trenutku kada selektor želi da isproba "nešto novo".

Ostaje da se vidi kako će se predstaviti Piksijevi puleni i hoće li opet "naložiti" naciju, ili će na Kipar otići u lošem raspoloženju.