20.03.2024.

17:27

Foto: Fudbalski savez Srbije

Sport

"Orlići" polovični! Kadeti spektakularnim golovima preslišali Gruziju, omladinci - sve dalje od EURA! (VIDEO)

Sa velikim nestrpljenjem javnost u Srbiji čeka duel Piksijevih "orlova" protiv Rusije u Moskvi. Naša reprezentacija će u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo odigrati meč sa "zbornajom", a lepu uvertiru za duel koji je na programu u četvrtak od 18 časova dali su nam "orlići". 

Reprezentacija Srbije do 17 godina trijumfovala na pravi način otvorila je poslednju rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto je u gostima nadigrala Gruziju sa 2:0 (0:0). Držali su se naši rivali u prvih 45 minuta, a onda je na scenu stupio tandem Crvene zvezde - Aleksa Vasilić i Vaislije Kostov. 

"Orlići" su do veoma bitna tri gola stigli na spektakularan. Na startu drugog poluvremena bedem pred golom Gruzije prelepim golom probio je Vasilić. Biser crveno-belih je primio loptu, piruetom izbacio rivala i bez ikakvih problema savladao rivala. Tačku na meč "bombom" sa 30ak metara stavio je Kostov u 83. minutu. 

Na ruku izabranicima Jovana Damjanovića ide i rezultat sa druge utakmice iz naše grupe budući da su Turska i Danska remizirali - 0:0. Budući da dve najbolje plasirane selekcije idu na EURO, "orlićima" je otvoren put ka plasmanu na kontinentalno takmičenje. Naredni meč na programu je u subotu protiv Danske od 12 časova, dok u poslednjem kolu naši mladi fudbaleri igraju protiv Turaka u utorak od 14 časova. 

Nažalost, lep dan za srpski fudbal pokvarila je reprezentacija do 19 godina koja je doživela poraz na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Četa koju sa klupe predvodi Radovan Krivokapić značajno je umanjila svoje šanse da se nađe na kontinentalnoj smotri budući da su Danci slavili sa 3:1. 

Da bi Srbija mogla da ima problema videlo se na startu meča budući da je Viskov već u 20. minutu uspeo da matira Luku Lijeskića. Pokušavali su "orlići" da se vrate u meč i uspeli su golom Đura Đulija Đekića, a onda se u finišu sve raspalo. 

Informer

 

Danci su golovima u 84. i 86. minutu stigli do pobede i značajno otežali put "orlićima" ka Evropskom prvenstvu. 

Radi se o generaciji Srbije koja je pre dve godine na Evropskom prvenstvu za kadete bila treća u Izraelu. Ipak, nakon poraza od Danaca izvesno je da će "orlići" teško taj uspeh ponoviti u Severnoj Irskoj budući da je do kraja kvalifikacija ostalo još dve utakmice. 

Prva - protiv Portugala u subotu od 21 čas, a 26. marta rival Srbije biće Grci. Samo najbolja selekcija izboriće mesto na Evropskom prvenstvu.