• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.03.2024

16:53

Piksi poštuje Ruse! Imamo problema, ali znamo šta hoćemo!

Starsportphoto

Fudbal

Piksi poštuje Ruse! Imamo problema, ali znamo šta hoćemo!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković (59), izneo je očekivanja pred sutrašnji prijateljski meč u Moskvi (18.00, RTS 1).

Duel sa Rusijom na rasprodatom stadionu Dinama biće ujedno za "orlove" i početak priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Kormilar nacionalnog tima želi da iskoristi priliku i proveri neke nove momke, ali i da pokuša nešto drugačiji sistem. Tačnije, umesto sa trojicom u poslednjoj liniji, kao što je dosad bio slučaj, naša selekcija će na "VTB areni" igrati sa četvoricom igrača u odbrani.

Međutim, bez kadrovskih problema kao da ne može. Zbog povreda su otpali Dušan Vlahović, Aleksa Terzić i Mihailo Ristić, nema ni Matije Nastaića iz privatnih razloga, dok je Nikola Milenković dobio dozvolu da ode u Firencu, pošto je preminuo generalni direktor Fiorentine.

Ne krije Piksi da mu je EP već u glavi, a da će "baćuške" sada "glumiti" naše rivale u grupi.

- Rusija podseća više na Englesku i Dansku, jer Slovenija ne igra u tom sistemu. Mi imamo problem što Vlahović nije ovde, kao ni Milenković, ali imamo igrače koji će da uskoče i zamene ih. Nisam opterećen rezultatom, ali želim da vidim tim koji mora da bude na visokom nivou. Upravo zbog onoga što nas čeka u Nemačkoj - naglasio je Stojković.

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi

On je dodao da izuzetno poštuje protivnika, kojem će ovo biti praktično prva ozbiljnija provera, nakon sankcija koje su Rusiji uvedene zbog rata sa Ukrajinom.

- Znamo sve, ali ne bih da ulazim u problematiku. Jedino što znam jeste da smo došli da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv jake reprezentacije. Nema nikakve veze to što Rusija ne igra takmičarske mečeve dve godine. Izuzetno su kvalitetni, sa brzim igračima. I biće vrlo težak meč za nas i dobar test. Selektor Karpin forsira moderan stil, u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Mi ćemo se potruditi da neke naše varijante isprobamo - objasnio je Piksi.

Foto: Starsportphoto

"Orlovi" odradili trening na "VTB areni"

Kada je reč o njegovom kolegi s druge strane, Valeriju Karpinu, ima samo reči hvale.

- Drago mi je kada vidim velika imena u trenerskoj poziciji. Karpin je ostavio dubok trag, kako ovde, tako i u Španiji. Veliki je prijatelj s Đorovićem, a Goran mi je rekao puno lepih stvari o njemu, da je zaista divan čovek. S druge strana, sa nama je Predrag Mijatović. Još jedno veliko ime, legenda Reala, da ne govorim o njegovoj karijeri. Biće ovo spektakl, pune tribine, puno poznatih ljudi. Mislim da će svi uživati u predstavi - zaključio je selektor Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija