• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

15.03.2024

10:31

Tumbaković: Samo Piksi može da odvede Srbiju na SP u Ameriku

Starsportphoto

Fudbal

Tumbaković: Samo Piksi može da odvede Srbiju na SP u Ameriku

Podeli vest

Čast svim mojim kolegama, ali u ovom trenutku ako neko može da odvede Srbiju na Svetsko prvenstvo u Ameriku, onda je to Dragan Stojković Piksi, poručuje za Informer proslavljeni trener Ljubiša Tumbaković.

Kao što je juče Informer ekskluzivno najavio, selektor Stojković dogovorio je sa Savezom sve detalje o produžetku saradnje i predvodiće "orlove" u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku. Naravno, ukoliko izbori plasman, ugovor će mu automatski biti produžen i na završno takmičenje. 

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi

Ekskluzivu Infomera potvrdio je juče tokom dana i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić i ostaje samo da Piksi stavi potpis na novi ugovor. Ovo znači da će imati ozbiljan kontinuitet u radu. Na klupi "orlova" je od marta 2021. godine, izborio je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, zatim na Evropsko prvenstvo koje će biti održno od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Nakon toga, počeće kvalifikacije za Mundijal u Americi, a "orlovi" će na taj put krenuti predvođeni Piksijem.

Prema Tumbakovićevim rečima, to je najbolja stvar koju je Savez mogao da uradi. 

- Bravo za rukovodstvo Saveza, prepoznali su da je kontinuitet bitan. Da ne ulazim u detalje na koji način su uspeli da nagovore Piksija da ostane, ali to je najbolja stvar koju su sada mogli da urade. Piksi odlično poznaje reprezentaciju, već je izborio plasman na dva velika takmičenja, a u trenerskom poslu, rezultati su jedino merilo. Ne bih se upuštao u analizu njegovog načina rada, on sam najbolje zna kako može najviše da izvuče iz igrača, ali očigledno to ume da radi - kaže Tumbaković za Informer.

Foto: Masha Bandjur

Ljubiša Tumbaković

Postojeći ugovor Stojkoviću je isticao nakon Evropskog prvenstva i da sada nije rešio svoj status, bio je slobodan da pregovara sa kim god želi.

- Uz dužno poštovanje svim mojim kolegama, niko sada ne bi mogao da radi u reprezentaciji kao Piksi. Samo on može da odvede Srbiju na Svetsko prvenstvo. Neće biti lako, ali ako neko može da uspe, onda je to on, jer je u materiji. Ovaj ugovor je došao u pravo vreme, kako čovek ne bi razmišljao šta će i kako na leto, nego da može da se fokusira na posao. Imaće mir i jedino što ga sad zanima je da što bolje prođe na Evropskom prvenstvu, a onda i da se plasira na naredno Svetsko prvenstvo - ističe Tumbaković.

Nosioci igre u reprezentaciji Srbije su iskusni igrači, od kojih su neki prešli 30 godina. Tu bi Piksi mogao da ima dodatne obaveze, ukoliko bude morao barem delimično da sprovede u delo smenu generacija.

Foto: fss

Reprezentativci Srbije

- Sve je to normalan kontinuitet. Najpre, godine nisu presudne, jer mnogi igrali na svetskom nivou igraju odlično, a imaju više od 30 godina. Do čoveka je. Ako neko od njih kaže da ne može više ili uvidi da nije sposoban da pruži ono što je pružao ranije, siguran sam da će Piksi imati spremnu adekvatnu zamenu. To je tako normalan proces - zaključio je Tumbaković za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija