• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

14.03.2024

10:24

Bomba: Piksi potpisuje novi ugovor, želi da nas odvede i na sledeći Mundijal

Starsportphoto

Fudbal

Bomba: Piksi potpisuje novi ugovor, želi da nas odvede i na sledeći Mundijal

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković Piksi (59) potpisaće novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, ekskluzivno saznaje Informer. Nova saradnja će trajati do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Turbulentno je bilo ovih dana u Fudbalskom savezu Srbije. "Orlovima" predstoje utakmice sa Rusijom u Moskvi 21. marta i četiri dana kasnije sa Kiprom, takođe u gostima. Uz pozive igračima, otkazivanja i sve propratne obaveze, čelni ljudi Saveza posvetili su se i pregovorima sa selektorom Stojkovićem u vezi sa nastavkom saradnje.

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi

Na kraju je postignut dogovor - Piksi će dobiti novi ugovor koji će trajati do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Prema rečima našeg izvora, potpisaće najkasnije do prijateljske utakmice sa Rusijom.

- Priča o Piksijevom ugovoru traje duže vremena. Ovaj koji trenutno ima važi mu do kraja Evropskog prvenstva, preciznije do trenutka dok Srbija bude na istom. Piksi je želeo što pre da reši svoj status i potegao je pitanje novog ugovora. Tražio je da sad zna razilaze li se na leto ili će da vodi selekciju još jedan ciklus. Dogovor je da bude tu naredne dve godine. Sve je dogovoreno, potpisaće novi ugovor, a potpis će staviti ovih dana, najkasnije do prijateljske utakmice sa Rusijom - objašnjava naš izvor.

Jedan od razloga koji je naveo kao neophodan da saradnja bude ozvaničena ovih dana, jeste da se igračima pokaže da Savez veruje Piksiju.

Foto: Fss

Piksi sa stručnim štabom

- U poslednje vreme desile su se neke stvari među igračima koje ne idu na ruku nijednom selektoru. Svilar je rekao da ne želi da igra za Srbiju, Matija Nastasić je otkazao dolazak na okupljanje, a nekoliko igrača i pre nego što je formiran spisak javilo je da neće moći da dođe. U izvesnom smislu deluje kao da Stojković nema autoritet nad svlačionicom kakav bi želeo da ima. Njegov utisak je da se to dešava, jer igrači misle da će on svejedno otići na leto. Zbog toga je Piksi tražio da potpisivanje ugovora bude sada, pa da ima mirnu atmosferu i posveti se spremanju za Evropsko prvenstvo u miru - zaključio je naš izvor.

Poznato je da je Piksi do sada zarađivao 1,2 miliona evra po sezoni, a uz to je imao i bogate premije, o čemu je Informer ranije pisao. Pretpostavka je da će mu novi ugovor biti i finansijski pobošljan. Stojković je reprezentaciju preuzeo u martu 2021. godine i ta prva godina bila je ubeldjivo najbolja u njegovom dosadašnjem mandatu. Na superioran način izborio je direktno učešće na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i to tako što je u poslednjem kolu pobedio Portugal u sred Lisabona (2:1). U Kataru se nije proslavio, reprezentacija je osvojila samo jedan bod, a više se pričalo o rasulu u svlačionici, nego u fudbalu. 

Piksi je nastavio da vodi državni tim i, na ne tako impresivan način, izborio je i plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem će "orlovi" ovog leta odmeriti snage sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. 

Foto: FSS

Piksi sa stručnim štabom

Kada je izborio plasman na EURO, Stojković se dotakao svog statusa i naglasio je da bi mogao da počne da pregovara sa drugima.

- Nije potrebno niko da brine što se tiče mog statusa u reprezentaciji, biću selektor, nastavljam da radim svoj posao i verujem da ću Srbiju voditi na Evropskom prvenstvu. Ja sam od prvog januara slobodan agent, mogu da pregovaram i razgovaram, to mi FIFA pravila dozovljavaju - rekao je tada Piksi. 

Onog momenta kad pitpiše novi ugovor, neće moći da pregovara sa drugima, imaće rešen status, a i Srbija će biti mirna do leta 2026. godine. Piksi je postao prvi selektor koji je vezao dva velika takmičenja, a sada će dobiti priliku da taj rekord i poveća. Plasman na naredno Svetsko prvenstvo svakako u SAD, Kanadi i Meksiku svakako će mu biti veliki izazov. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija