• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

12.03.2024

09:52

Nastasić otkazao Piksiju: Ne dolazi da igra za reprezentaciju

Starsportphoto

Fudbal

Nastasić otkazao Piksiju: Ne dolazi da igra za reprezentaciju

Podeli vest

Fudbaler Matija Nastasić (30) neće se pojaviti na reprezentativnom okupljanju, saznaje Informer. On je o tome obavestio selektora Dragana Stojkovića Piksija.

"Orlovi" bi trebalo 21. marta u Moskvi da odigraju prijateljski meč sa Rusijom, a onda četiri dana kasnije da putuju u Larnaku i igraju sa Kiprom. Selektor Stojković saopštio je najpre širi spisak, a onda je sa njega sklonio šestoricu igrača i objavio na koga konačno računa za predstojeće utakmice. Na užem spisku našao se i Matija Nastasić, a prema saznanjima Informera, on je nakon toga javio selektoru da neće biti tu.

Foto: Starsportphoto

Matija Nastasić

- Nastasić igra standardno za Majorku i igrao je pre četiri dana utakmicu protiv Barselone, u kojoj je na terenu proveo 90 minuta. Inače ove sezone pruža odlične partije i zavredio je pažnju selektora Stojkovića, koji je računao na njega. Međutim, nakon objavljivanja spiska, javio mu je da ne dolazi - objašnjava naš izvor. 

Osim Nastasića, selektor je za predstojeće utakmice od štopera pozvao i Nikolu Milenkovića (Fiorentina), Erhana Mašovića (Bohum) , Strahinju Erakovića (Zenit) i Strahinju Pavlovića (Salcburg). Zbog otkazivanja fudbalera iz Majorke, morao je brzo da reaguje.

Foto: Starsportphoto

Saša Lukić, Dušan Tadić i Matija Nastasić

 

- Tako je Piski došao na ideju da zove Srđana Babića. On nastupa za Spartak iz Moskve i zapravo je standardan u timu, ne računajući dve utakmice kada je bio prehlađen. Srbija će odigrati dve utakmice, putuje se u dve države, igračima će možda biti naporno i potrebno je Piksiju da ima veći broj fudbalera na raspolaganju. Savbez je već obavesto Spartak iz Moskve - zaključio je naš izvor.

Nastasić je često bio povređen i selektori mahom nisu računali na njega. U periodu od 2017. do dolaska Piksija, samo je dve utakmice odigrao za državni tim. Zatim ga je Stojković vratio u tim i često mu ukazivao poverenje. Dva puta je Nastasić poneo kapitensku traku, u mečevima sa Katarom i Azerbejdžanom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15