• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

18.10.2023

13:10

Uuu bogato! Informer otkriva kolika je Piksijeva premija za EP

Starsportphoto©

Fudbal

Uuu bogato! Informer otkriva kolika je Piksijeva premija za EP

Podeli vest

Selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju ugovor će isteći poslednjeg dana 2023. godine, ali će automatski biti produžen do kraja Evropskog prvenstva ukoliko Srbija i matematički overi plasman na šampionat Starog kontinenta. Informer vam otkriva detalje te saradnje, odnosno koliko će Piksi biti bogatiji na kraju ove godine.

Srećan je bio selektor nakon jučerašnje pobede nad Crnom Gorom (3:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, jer je maltene osigurao odlazak u Nemačku narednog leta. Euforično je pričao o tome kako veruje u tim, kako je ponosan na sebe, jer je prvi selektor koji je uspeo da odvede našu zemlju i na Mundijal i na kontinentalnu smotru. 

U jednom trenutku postavljeno mu je pitanje šta će se desiti u decembru, jer njemu ističe ugovor. Piksi je i na to pitanje imao šaljiv odgovor.

Foto: Informer

 

- Nije bilo priče na tu temu. S kim da pričam o tome kada su utakmice bile prioritet? Meni ugovor ističe 31. decembra, tako da ko zna, možda ćete imati novog selekotra - našalio se Piksi.

Iako on nije delovao zabrinuto za svoju budućnost, ne bi bio prvi put da se desi takav scenario u režiji Fudbalskog saveza Srbije. Pamte dobro svi ljubitelji fudbala da je selektor Slavoljub Muslin izborio plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine, a onda je jednostavno smenjen, a na njegovu poziciju postavljen je Malden Krstajić. Slično se desilo u u mlađim selekcijama, kada je selektor Tomislav Sivić izborio plasman an Evropsko prvenstvo, a onda je i on smenjen, a "orliće" je na završni turnir vodio Nenad Lalatović. Nijedan od pomenute dvojice selektora koji su došli na gotovo, nije se proslavio i to se ispostavilo kao put kojim ne bi trebalo ići.

Ipak, Piksi nema razloga da brine. Kada je potpisivao ugovor, ostavljena je klauzula po kojoj bi mu isti bio produžen u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo. U izjavi za Informer, o tome je govorio i potpredsednik Saveza Branislav Nedimović.

Foto: Starsportphoto

 

- Kao što je selektor i sam rekao na konferenciji, nije bilo govora o ugovoru, jer su utakmice bile prioritet. Ipak, nema tu šta mnogo da se priča. Piksi ima klauzulu po kojoj mu se ugovor u slučaju plasmana na EURO odmah produžava do poslednjeg dana Evropskog prvenstva. Tako će i biti, samo da i matematički osiguramo plasman - poručio je Nedimović. 

Ono što je posebno izazivalo pažnju jeste plata za koju selektor Srbije radi. Prema saznanjima Informera, ona iznosi 1,2 miliona evra, ali na to mu sleduje i bogata premija. Ukoliko se plasira na Evropsko prvenstvo, što je maltene rešeno, dobiće 12 odsto od ukupne cifre koja sleduje Savezu za plasman. Evropska fudbalska unija (UEFA) za predstojeći završni turnir, povećala je nagradni fond, pa će tako svaka reprezentacija koja se plasira, dobiti 9.500.000 evra. Prostom računicom, kada se izračuna 12 odsto od ovog dela, dolazi se do cifre 1.140.000 evra, koliko iznosi Piksijeva premija. Dakle, Piksi bi ovu godinu mogao da završi bogatiji za 2.340.000 evra. 

Posebne premije biće ustanovljene za Evropsko prvenstvo, gde će selektor svakim bodom, pobedom ili plasmanom u narednu fazu takmičenja, dodatno uvećati stanje na svom bankovnom računu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija