25.03.2024.

11:51

Foto: Reuters

Sport

Ponovo na slobodi! Alveš platio kauciju i izašao iz zatvora!

Čuveni defanzivac Dani Alveš (40) prikupio je milion evra i platio kauciju, pošto mu je Sud u Barseloni dozvolio privremeno puštanje na slobodu.

On je u zatvoru "Brajans 2" bio od januara prošle godine, zbog sumnje da je 31. decembra 2022. silovao jednu devojku u noćnom klubu. Nekadašnji prvotimac Barselone, Juventusa i Pariz Sen Žermena prvobitno je odbijao sve optužbe, tvrdeći da žrtvu nikada nije video, ni upoznao.

Međutim, kada je proces počeo, menjao je iskaz nekoliko puta i rekao da je seksualni odnos bio uz sporazumni pristanak i da nije udario devojku, jer nije nasilan muškarac. Na suđenju je negirao krivicu, ali je ipak početkom februara proglašen krivim i osuđen na četiri i po godine, uz 150.000 evra oštete koju mora da plati žrtvi.

Alvešovi advokati su nekoliko puta tražili da mu se odobri kaucija, s obzirom da je već odradio četvrtinu kazne. Sud je to odbijao uz obrazloženje da postoji visok rizik od bekstva zbog visoke kupovne moći optuženog. Uzimajući u obzir da Brazil nema ugovor o izručivanju sa Španijom, Ministarstvo pravde je odlučilo da poznatog igrača ipak zadrži u zatvoru.

Informer

Dani Alveš tokom suđenja

Ipak, prošle srede se situacija promenila i pravosudni organi su odlučili da Brazilac izađe ukoliko plati kauciju. Španska "Marka" piše i da je on imao poteškoća da skupi sumu od milion evra, pošto su mu mnogi bliski ljudi okrenuli leđa zbog užasnog postupka.

U međuvremenu, bivšem asu "karioka" oduzet je i španski i brazilski pasoš. Odbrana je odmah podnela žalbu na presudu, kao i Tužilaštvo, koje zahteva kaznu od devet godina. Žalba je uvažena, a dok presuda ne postane pravosnažna, on će biti na slobodi.