08.04.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Rasplet pred plej-of Superlige! Poznato kad će biti odigran 173. "večiti derbi"

Crveno-beli su zadržali četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je sinoć u Humskoj savladao Novi Pazar sa 2:0 i tako produžio neizvesnost u šampionskoj trci.

Ipak, ono što je sigurno pred poslednje, 30. kolo regularnog dela Superlige, to je da će izabranici Vladana Milojevića u doigravanje ući sa prve pozicije, čime je obezbedio domaćinstvo i u 173. "večitom derbiju", ali i protiv trećeplasiranog TSC-a, aktuelnog viceprvaka države.

Novi okršaj komšija zakazan je već za prvo kolo plej-ofa, odnosno za 20. april (subota), na "Marakani". Satnica će biti naknadno određena.

Biće to treći ovosezonski okršaj najvećih rivala. Prvi je, krajem decembra prošle godine, dobio Partizan u Humskoj (2:1), golovima Bibarsa Natha iz jedanaesterca i Mateusa Saldanje, dok je strelac za Zvezdu bio Šerif Ndijaje.

Informer

 

Drugi duel, početkom marta, završen je bez pobednika (2:2) na stadionu u Ljutice Bogdana. Poveli su crveno-beli preko Uroša Spajića, preokrenuli su Saldanja i Aldo Kalulu, a konačan rezultat postavio je Ndijaje.

Videćemo ko će više razloga za zadovoljstvo imati za dve nedelje. Ukoliko bodovna razlika na tabeli ostane ovakva kao što je sada (u 30. kolu Zvezda dočekuje Železničar, Partizan gostuje Čukaričkom), jasno je da će domaćinu odgovarati čak i remi, dok će crno-beli morati da idu na sve ili ništa i jure pobedu, kako bi finiš prvenstva učinili neizvesnijim i zanimljivijim.

Informer

 

Kada je reč o ostalim timovima, u gornjem delu tabele su sigurni još Vojvodina, kragujevčaki Radnički, Čukarički i Mladost iz Lučana. Ukoliko Napredak danas osvoji makar bod u gostima protiv IMT-a (16.00), onda će i Kruševljani obezbediti osmu poziciju, pošto devetoplasiranom Novom Pazaru trenutno beže tri boda.

Što se tiče plej-auta, odnosno borbe za opstanak u eliti, u tu grupu spadaju niški Radnički, Spartak, Voždovac, IMT, Javor, Železničar i Radnik.