• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

07.04.2024

17:57

Katai sa dva gola doneo Zvezdi prvo mesto pred plej-of (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Katai sa dva gola doneo Zvezdi prvo mesto pred plej-of (VIDEO)

Podeli vest

Gotovo je, Crvena zvezda je i matematički obezbedila prvo mesto pred plej-of. Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici 2:0 (0:0) u meču 29. kola Superlige Srbije.

Ključni igrači u redovima srpskog šampiona bili su rezervisti Aleksandar Katai i Žan Filip Kraso, jer je prvi na asistenciju drugog doneo gostima vođstvo u 76. minutu. Isti igrač konačnih 2:0 postavio je u 88. minutu i tako pokazao zašto je i dalje klasa. Dovoljno je to bilo za velika tri boda, koja su Zvezdi obezbedila prvo mesto pred plej-of, odnosno domaćinstvo u predstojećem "večitom derbiju" i lakši raspored u tom delu takmičenja. 

Foto: Starsportphoto

 

Dugo se mučila Crvena zvezda pred krcatim tribinama stadiona u Surdulici. Izveo je Vladan Milojević maltene najjači sastav kojim raspolaže, falio je samo povređeni štoper Aleksandar Dragović. Letimičnim pogledom na tabelu, sticao se utisak da će crveno-beli rutinski da završe posao u Surdulici. Radnik je do ovog meča dao samo 17 golova i ostvario dve pobede u proteklih 28 kola. Sa druge strane, Zvezda sa najskupljim timom u istoriji kluba, pobedom u Surdulici trebalo je i matematički da obezbedi prvo mesto pred plej-of i značajno olakša sebi posao.

Umesto toga, mučenje srpskog šampiona. U uvodim minutima pokušavao je Piter Olanjinka, sa distance je gađao Gelor Kanga, izvodio je i kornere, ali je spretni golman Stefan Ranđelović sve branio. Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Jovan Anđelković iz Radnika. Golman Omri Glazer napravio je grešku, praktično poklonio loptu Anđelkoviću, koji je šutirao, ali je Izraelac dobro odbranio.

Foto: Starsportphoto

 

Polako se uvlačila nervoza u redove gostujućeg tima. A ona je Milojević na poluvremenu posegao sa ispostaviće se ključnom izmenom. Uveo je u igru Aleksandra Kataija. Mnogo puta se ispostavilo da kad je bilo teško, on je rešavao. Penicilin za protivničke odbrane, i ovaj put je imao rešenje. Na asistenciju Žan Filipa Krasoa, koji je takođe u igru ušao u drugom poluvremenu, dao je odličan gol. Najpre mu je Kraso dodao lepo loptu, prebacivši je preko dvojice protivničkih iograča. Katai je dobro reagovao i doneo velikih 1:0 ekipi sa "Marakane". 

U nastavku je, pomalo očekivano, Kanga dobio žuti karton, koji mu je bio četvrti ove sezone, tako da će pauzirati narednu utakmicu. To ujedno znači da će plej-of dočekati bez kartona i trebalo bi u svim mečevima tog dela da bude na raspolaganju treneru Milojeviću. 

Kraj utakmice obeležila je još jedna fantastična akcija, koju je Katai krunisao golom. Od tog trenutka obe ekipe čekale su poslednji sudijski zvižduk. 

Ostalo je još jedno kolo do plej-ofa, u kojem će Crvena zvezda na "Marakani" dočekati Železničar iz Pančeva. Nakon toga, uslediće sedam ključnih mečeva u borbi za titulu. 

Пласман обезедио Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15