18.04.2024.

06:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Pakao! Pogledajte penal i blamažu o kojoj bruji Evropa (VIDEO)

Posle 3:3 u Madridu, u revanšu je bilo 1:1, pa su jedanaesterci odlučili ko će u polufinalu na Bajern, koji je eliminisao Arsenal. 

Navijačima na tribinama nije bilo lako, valjalo je preživeti penale, posebno jer je sve počelo lošim udarcem Luke Modrića, a nije spektakularan bio ni potez igrača Sitija Matea Kovačića kome je golman Reala Andrej Lunjin odbranio penal.

Međutim, sad svi pričaju o potezu i blamaži Bernarda Silve, koji noćas sigurno nije spavao. Pokušao je da savlada Lunjina, šutirao po sredini, ali je udarac bio toliko loš, pa je hladnokrvni Ukrajinac bez ikakvih problema uhvatio loptu. I Silva je bio u neverici, pa je samo razočarano odmahivao glavom.

Pogledajte penale, a potez Silve od 17.47.

U prvoj seriji golman Sitija Ederson odbranio je udarac Luke Modrića, zatim je Lunjin razočarao  Bernarda Silvu i Matea Kovačića. U nastavku su kod Reala bili nepogrešivi Belingem, Vaskez, Načo i na kraju Ridiger, dok su za "građane" pogodili Foden i Ederson.

Posle meča je golman Lunjin sijao od sreće i zadovoljstva. 

- Sad sam najsrećniji čovek na svetu. Naporan rad je se isplatio. Srećan sam što sam pomogao Realu i želim da se zahvalim ovoj grupi na podršci - rekao je Lunjin posle utakmice.

Prvi put od sezone 2004/05. jedanaesterci su odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona, a prvi put je Siti  poražen u penal seriji, prethodna tri puta "građani“ su prolazili dalje.