• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.04.2024

23:48

Prvak Evrope je na kolenima! Real prošao dalje na penale, heroj je Ukrajinac (FOTO/VIDEO)

Reuters

Fudbal

Prvak Evrope je na kolenima! Real prošao dalje na penale, heroj je Ukrajinac (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Madriđani idu u polufinale Lige šampiona pošto su večeras u gostima savladali Mančester siti posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:3, nakon 1:1 u regularnom delu.

Rovovska borba vodila se 120 minuta na "Itihadu", a na kraju su morali da odluče jedanaesterci. Srećniji na ruletu bio je najtrofejniji evropski klub, a apsolutni junak je golman Andrej Lunjin.

Za "građane" je prvi sa bele tačke pogodio Alvarez, dok je Modrićev udarac skinuo Ederson već u prvoj seriji, a potom je u drugoj Lunjin pročitao Silvu. Belingem je izjednačio na 1:1, a onda je ponovo zablistao ukrajinski golman i odbranio šut Kovačiću.

Foto: Reuters

 

Lukas Vaskez je Špancima doneo vođstvo od 2:1, Foden je bio precizan za 2:2, a zatim su pogađali i Naćo i golman Ederson. Na kraju je presudio Ridiger i tako izbacio aktuelnog prvaka Starog kontinenta.

Nadali su se ljubitelji fudbala da bi mogli večeras da vide nešto slično kao i u prvom okršaju u Madridu, ali ovog puta Real nije uspevao da dođe do tolikog broja prilika, dok je ekipa Pepa Gvardiole imala apsolutnu dominaciju i sve vreme je diktirala tempo.

Foto: Reuters

 

Branilac titule je, nakon 3:3 na "Santjago Bernabeu", želeo da pred svojim navijačima overi novi plasman u polufinale elitnog takmičenja, ali... Zaledili su svi u Mančesteru kada je Ederson u 12. minutu morao da vadi loptu iz mreže.

Fenomenalno je Džud Belingem primio dugu loptu, proigrao je Vinisijusa po desnom krilu, a on poslao oštar pas po zemlji na drugu stranu. Tamo je Rodrigo sjajno pratio akciju, njegov prvi šut sa ivice peterca odbranio mu je saigrač iz reprezentacije, ali je Brazilac iz drugog pokušaja bio uspešan.

 

 

Od tada je krenula totalna ofanziva "građana" ka golu Andreja Lunjina. Prvo je dva puta zapretio Kevin de Brujne, da bi u 19. minutu najbolju priliku propustio Erling Holand, koji je ponovo zatajio i u još jednoj velikoj utakmici ostao bez pogotka.

Norvežanin je nakon centaršuta De Brujnea nadvisio sve u skoku, šutirao glavom, ali je zatresao prečku. Odbitak je pao na nogu Bernanrdu Silvi, ali ni on nije uspeo da je sprovede u mrežu.

Foto: Reuters

 

Baš u jeku opasnih napada Sitija mogao je Real da udvostruči prednost iz kontre, ali je Valverde iz dobre pozicije šutirao preko gola.​ Da Lunjin nije bio na golu gostiju, ko zna šta bi se dogodilo, jer je Ukrajinac dovodio igrače Mančestera do ludila. Branio je bukvalno sve, skinuo je odlične udarce Griliša i Rodrija, ali i svog kapitena Naća, koji umalo postigao autogol.

Foto: Reuters

 

Međutim, u 75. minutu se aktuelnom prvaku Evrope konačno isplatila ofanziva. Saterani su bili "kraljevići" u svoj kazneni prostor, Doku je lepo prošao po levoj strani, poslao povratnu po zemlji, a onda je usledila očajna reakcija Ridigera. Umesto da nemački reprezentativac izbije tu loptu, on je samo kratko odbio do De Brujnea, koji taj poklon nije propustio da pretvori u pogodak.

 

 

Atmosfera na "Itihadu" je tada došla do usijanja, tražili su domaći navijači i drugi gol, kako bi plasman u polufinale bio overen u regularnih 90 minuta. I igrači u svetlo plavim dresovima su imali istu nameru, ponovo je najopasniji bio De Brujne, ali u dva navrata Belgijanac nije uspeo još jednom da nadmudri Lunjina.

Usledili su produžeci, a u narednih pola sata nije bilo dosadno. Koliko je Siti bio opasniji potvrđuje i neverovatan odnos u kornerima od čak 17:1. Ipak, najbolju priliku u 105. minutu propustio je Ridiger, koji se upravo posle jedinog udarca iz ugla Madriđana našao u idealnoj poziciji i sa pet metara prebacio ceo gol.

Foto: Reuters

 

Morali su obojica trenera da reaguju sa izmenama, potrošnja igrača je bila ogromna, pa su se pojedinci čak žalili i na grčeve. Zato je Anćeloti na teren poslao Modrića, Dijaza, Lukasa i Militaa, dok je Gvardiola šansu dao Alvarezu, Kovačiću i Stounsu.

Na kraju se ispostavilo da su sreća, ali i spretnost golmana Lunjina, prevagnuli na stranu Reala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija