• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.04.2024

21:45

Bajer odredio cenu za bisera! Virc postaje rekorder nemačkog fudbala!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Bajer odredio cenu za bisera! Virc postaje rekorder nemačkog fudbala!

Podeli vest

Novopečeni šampion Bundeslige neće pustiti svog ofanzivca za manje od 150.000.000 evra.

Nakon 120 godina čekanja Bajer Leverkuzen je prošlog vikenda dočekao prvu titulu Bundeslige u klupskoj istoriji. Četa Ćabija Alonsa u nedelju je savladala Verder na svom stadionu sa 5:0, a samim tim i matematički obezbedila prvo mesto na tabeli pet kola pre kraja šampionata. 

Do kraja sezone Bajer će se boriti za još dva trofeja budući da ih čeka finale DFB Pokala, a dobro guraju i u Ligi Evrope gde ih u četvrtak očekuje revanš protiv Vest Hema. Prvi meč "aspirindžije" su dobile sa 2:0. Dakle, aktuelna takmičarska godina mogla bi da bude istorijska po mnogo čemu, ali će na "BajAreni" problemi početi sa prvim danom prelaznog roka. 

Dobra vest za sve u Leverkuzenu je da Ćabi Alonso ostaje i trener naredne sezone. Španac je, navodno, odbio ponude Liverpula i Bajern Minhena, a šuška se da mu je plan da nakon za godinu dana nasledi Karla Anćelotija na klupi Real Madrida. Naravno, ukoliko iskusni Italijan reši da napusti "kraljevski klub". 

Dakle, prvi i najvažniji deo posla je obavljen, ali će uprava Bajerna imati mnogo obaveza tokom leta da na okupu zadržili šampionsku generaciju. Nema dileme da je kompletan tim interesantan platežno moćnijim klubovima, a najviše interesovanja privlači Florijan Virc. 

Novopečeni reprezentativac Nemačke ove sezone je odigrao 41 meč u svim takmičenjima, a učestovao je u čal 35 golova - 17 pogodaka i 18 asistencija. Budući da se radi o momku koji ima tek 20 godina, interesovanje za njegove usluge je ogromno i pravo je pitanje da li će Bajer uspeti da ga zadrži naredne sezone. 

Foto: printscreen

 

Prvi kandidat za njegov potpis je Mančester siti koji traži naslednika Kevina De Brujnea. Šuška se da su interesovanje pokazali još Liverpul, Real Madrid, Arsenal, Čelsi, Mančester junajted, pa čak i Bajern Minhen. Svesni su da će Virc teško ostati zbog čega su na "BajAreni" odlučili da odrede cenu njegove prodaje. 

- Niko nije neophodan u ovoj ekipi, ali Florijan Virc neće otići za manje od 150.000.000 evra. Trenutno je sve usmereno ka tome da ostane u klubu i naredne sezone - rekao je izvršni direktor Leverkuzena - Fernando Karo, za "Radio Marku" nakon osvajanja šampionske titule. 

Nemački mediji prenose da je Bajern ispao iz trke za Vircov potpis. Budući da je Leverkuzen ove sezone obrukao Bavarce, Florijan smatra da bi iz sportske perspektive odlazak na "Alijanc arenu" bio pad u karijeri. Dakle, u kombinaciji su sada samo klubovi iz Premijer lige kao i Real Madrid. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Španski mađioničar i decenije patnje! Kako je gubitnički tim postao sinonim za uspeh!?
Fudbal

Španski mađioničar i decenije patnje! Kako je gubitnički tim postao sinonim za uspeh!?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena postali su u nedelju šampioni Nemačke, prvi put u svojoj istoriji! Pet kola pre kraja Bundeslige "farmaceuti" su prvi prošli kroz cilj i time na dominantan način okončali jedanaestogodišnju dominaciju minhenskog Bajerna! Za klub koji je u vlasništvu čuvene farmaceutske kompanije ovo je prva titula u 120 godina dugoj istoriji, koja je do 14. aprila ove godine bila prožeta brodolomima i propuštenim prilikama! Klub koji je dve decenije bio "obeležen" čuvenom 2002. godinom, kada je u tri sedmice ostao bez tri trofeja, više od dvadeset godina kasnije mogao bi sve izgubljeno da naplati sa kamatom!

15.04.2024

14:30

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija