• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

06.04.2024

17:46

Nova šamarčina za Bajern! Bavarci od 2:0 do 2:3 za pola sata! Leverkuzenu otvoren put ka istorijskoj sezoni!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Nova šamarčina za Bajern! Bavarci od 2:0 do 2:3 za pola sata! Leverkuzenu otvoren put ka istorijskoj sezoni!

Podeli vest

Četa Tomasa Tuhela poptuno izgubila kompas, Bajer to znalački iskoristio na gostovanju u Berlinu.

Izvesno je da će Bajer Leverkuzen ove sezone osvojiti prvu titulu u istoriji kluba, ali to nije sve što bi četa Ćabija Alonsa mogla da postigne. "Farmaceuti" ove sezone nemaju poraz, a svoj niz sjajnih rezultata nastavili su danas na teškom gostovanju u Berlinu pošto su minimalnim rezultatom slavili protiv Uniona - 1:0 (1:0). 

Nije Leverkuzen bio raspucan kao u većem delu sezone, ali je i takav uspeo da dođe do nova tri boda. Istina, imali su gosti veliku pomoć Robina Gosensa koji je u finišu prvog poluvremena zaradio drugi žuti karton, a u isto vreme skrivio i penal koji je u pobedu pretvorio Florijan Virc. 

Do istorijske titule Bajer bi mogao da stigne već u narednom kolu u slučaju da osvoje sva tri boda protiv Verdera...

Sa druge strane, Bajern je nastavio da posrće budući da je sastav Tomasa Tuhela doživeo novu blamažu. Bavarcima nisu bila ni dva gola prednosti na gostovanju Hajdenhajmu budući da je domaćin u drugom poluvremenu došao do spektakularne pobede - 3:2 (0:2).  

Bajern je dobro otvorio utakmicu na "Vojt Areni" pošto su nakon prvih 45 minuta vodili sa 2:0. Prednost Bavarcima doneo je Hari Kejn u 38. minutu da bi u poslednjim sekundama prvog dela igre vođstvo duplirao Serž Gnabri. 

Reagovao je trener Hajdenhajma na startu druge sezone, napravio tri izmene i - pogodio. Za samo stotinak sekundi domaćin je uspeo da poravna rezultat. Rezervista Sesa je matirao Nojera u 50. minutu, već u narednom napadu nakon gola Klajndinsta bilo je 2:2. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Potpuno pogubljeno delovao je Bajern na čelu sa trenerom Tuhelom koji je u 60. zaradio žuti karton zbog sukoba sa četvrtim arbitrom. Kada su kola krenula nizbrdo, povratka nije bilo. Ponovo je Klajndinst bio koban po Bavarce pošto je u 79. minutu doneo kompletan preokret Hajdenhajmu i potvrdio košmarnu sezonu minhenskog giganta. 

Ubedljivu pobedu na gostovanju u Frajburgu upisao je RB Lajpcig - 4:1 (3:0). Već u prvom napadu Amad Haidara doneo je prednost "bikovima", a trijumf su overili Šeško i Openda sa dva gola. Poraz svog tima uspeo je da ublaži Vinćenco Grifo na isteku jednog časa igre. 
 
Pobede u 28. kolu Bundeslige upisali su Keln, koji je bio bolji od Bohuma sa 2:1, te Majnc koji je ubedljivo savladao Darmštat - 4:0. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija