15.05.2024.

15:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Potvrđeno pisanje Informera: Piksi došao u Srbiju da potpiše novi ugovor

Informaciju je danas plasirao "Mocart sport", objašnjavajući da je Piksi stigao iz Partiza, kako bi u narednih nekoliko dana potpisao ugovor. O ovome je prvi, ekskluzivno, pisao Informer i u istom danu vest je potvrdio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić. Kasnije je i sam Stojković rekao da je sve dogovoreno i da su ostali samo tehnički detalji. 

Informer

 

Međutim, odugovlačilo se. Usledile su prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom u gostima i na njima se Srbija propisno brukala. To je iskorišćeno kao izgovor za spoekulacije da Piksi neće dobiti novi ugovor. Naravno, sve to su bila nagađanja, jer zaista bi bilo neozbiljno poverovati da prijateljski mečevi mogu bilo šta da promene.

Ispostavlja se da Izvršni odbor FSS-a nije uspevao da se okupi i da zbog toga nikako nije jednoglasno potvrđena odluka o selektorovom novom ugovoru. Nedavno, na polaganju kamena temeljca za Nacionalni stadion, na jednom mestu su se našli svi ljudi čija reč ima težinu i tada je samo potvrđeno da će Piksi novi ugovor da potpiše pre odlaska na Evropsko prvenstvo. 

Informer

 

Očekuje se da sve bude gotovo u narednih nekoliko dana, kako bi selektor imao mir u pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo i ne bi morao da razmišlja o nekom drugom potencijalnom angažmanu. Kontinentalna smotra biće održana u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula i Srbija će u grupi odmeriti snage sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. 

Stojković je Srbiju vodio na 37 mečeva i ostvario je 21 pobedu uz sedam remija i devet poraza. Na maestralan način izborio je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, mada se tamo nije dobro proveo. "Orlovi" su bili poslednji u grupi i tada je poljuljano poverenje u selektorov rad. Ipak, uspeo je da odvede Srbiju i na Evropsko takmičenje, na koje je čekala pune 24 godine. Ništa drugo nije preostalo čelnicima Saveza, do da mu ponude novi ugovor.