18.05.2024.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Džajić otkrio: "Orlovi" će biti sami u hotelu! Nećemo da se ponovi Katar!

Seletkor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas širi spisak igrača na koje računa na Evropskom prvenstvu (14. jun -14. jul), a predsednik FSS, Dragan Džajić tvrdi da će učiniti sve da organizacija bude na zavidnom nivou.

- Približava se EP, Piksi gleda utakmice, formirao je spisak fudbalera najbližih Nemačkoj. Sve prepuštam Stojkoviću, selektor mnogo bolje poznaje ekipu, s naše strane, garantujem da će organizacija biti na najvišem nivou - istakao je Dragan Džajić u podkastu Wish&Goal.

Informer

Već sada je jasno da će biti značajnih promena u odnosu na Mundijal u Kataru.

- Postoji već dogovor oko odlaska na EP, smeštaja ekipe, ostalih članova ekspedicije. Složili smo se sa stručnim štabom da u jednom hotelu borave isključivo reprezentativci. Ostali, članovi IO i gosti FSS biće smešteni u drugom hotelu. Moramo da napravimo dobar ambijent i ne doživimo scenario iz Katara. Bilo je tada mnogo priče i reči o drugim stvarima, u Nemačkoj ne bi to trebalo da se dozvoli. Rekao sam i u razgovoru sa Piksijem – greška ne sme da se ponovi. Ostavljen je prostor medijima da pišu što jeste i nije. Verovatno da ima i preterivanja, ali najbitnije da se ekipi obezbedi mir, u hotelu svako hoće, na primer članovi izvršnog odbora, nešto da kaže. Pustite trenere i reprezentativce da se bave svojim poslom, svi navijajte, nije to uvredljivo. Zato je najbolje da se presele u drugi hotel - kaže legendarni Džaja.

Informer

Uveren je prvi čovek FSS-a da samo dobri rezultti garantuju napredak.

- Možda malo precenjujemo sebe u ovom trenutku. Mnogo reprezentativaca je u Evropi, cenim svakog od njih i narod očekuje bolje igre. Posle prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom bilo je više kritika nego nakon Katara. Rešenje se krije u pobedama i dobrim igrama, napokon, i kultu državnog tima! Samo dobri rezultati garantuju napredak – evo šanse u Nemačkoj. Ostavite reči, navijači će na velikom takmičenju, kakvo dolazi, proceniti! Narod može da bude razočaran, ali ne sme da se odvaja od reprezentacije - konstatovao je predsednik FSS.

Smatra legenda Crvene zvezde da se igrači ježe kada čuju himnu svoje zemlje.

- Verujem da se i naši momci ježe na „Bože pravde“. Sviđa mi se grupa reprezentativaca, koliko sam ih upoznao, nema destruktivnih, niti remetilački raspoloženih. Razgovarao sam i sa selektrom, dobio uveravanja da nema ni ljutih! Ne sumnjam – sve su to dobri momci! Uz njih sam uvek i ništa negativno nisam primetio. Svako oseća, kad svira himna, „hoću da pobedim za moju zemlju“… Moraju da naviknu i na kritike, lakše je momcima angažovanim preko granice, ne moraju da pročitaju, ili čuju svaku reč o sebi.

Potvrdio je Džajić da selektora Dragana Stojkovića čeka ugovor do 2026. godine.

- Potpisaćemo ga ovih dana… Izrazio je želju, da igrači vide kontinuitet. Naravno, Piksi nije od juče da ne shvata obaveze i odgovornost. U redu je da samopouzdanje vidi kao bitan faktor i u sa novim ugovorom. Nikad kao trener, ne znate koliko će da trajete, naravno, rezultati su na prvom mestu - zaključio je Dragan Džajić.