18.05.2024.

15:07

Foto: Foto: Shutterstock, Printscreen You Tube, Srdjan Stevanović, Pedja Milosavljević

Sport

Ko će od igrača iz Superlige otići na EURO 2024? (ANKETA)

Nema dileme da se svako ko se našao na spisku, realno bilo ili ne, nada da će baš on ostati i biti na raspolaganju selektoru u mečevima sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, kako bi doprineli eventualnom plasmanu u nokaut fazu. 

Pomalo iznenađujuće, na spisku su osmorica igrača iz Superlige Srbije. To su golman Aleksandar Jovanović i ofanzivni vezista Samed Baždar iz Partizana, zatim vezista Srđan Mijailović i štoper Uroš Spajić iz Crvene zvezde, štoper Nemanja Stojić i krilni fudbaler Aleksandar Ćirković iz TSC-a, levo krilo Radničkog iz Kragujevca Matija Gluščević i napadač Vojvodine Mihailo Ivanović.

Informer

Samed Baždar

Od onih sa šireg spiska, njih devetorica se neće naći na užem. Postoje igrači o kojima je suvišno raspravljati poput Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića Savića i mnogih drugih, koji nemaju nikakvu sumnju da će ići na EURO 2024, pod uslovom da budu zdravo.

Postoje i oni poput mladog Ivanovića iz Vojvodine, za koje je čast što su se danas našli na Piksijevom spisku. I kada ovaj talentovani momak ugleda konačnu verziju i shvati da ga nema u njoj nikako ne bi smeo da oseti razočaranje, već ponos što je bio u selektorovim planovima. Da shvati da je budućnost pred njim i da će jednom možda biti nosilac igre, kao što su to danas Vlahović ili Mitrović. 

Informer

Srđan Mijailović

Ima i onih koji su na "klackalici" i koji veruju da će otići u Nemačku kao deo tima reprezentacije Srbije, ali svesni da može da se desi i obrnuto. Dešavala su se okupljanja pred recimo kvalifikacione utakmice, na kojima ne bi bio nijedan jedini igrač iz domaće lige. Sada su tu osmorica. I bez da obavljamo posao selektora i određujemo ko bi trebalo da ide, a ko ne, razumno zvuči da se od ove osmorice na Evropskom prvenstvu nađe možda jedan. I to ako ga pogleda sreća. 

Obično selektori kažu da u Srbiji postoji sedam miliona seketora, odnosno da svaki navijač voli da sastavlja tim, uveren da bi on bolje. Kada biste mogli da birate, da li biste ikog, i ako bi - kog igrača iz Superlige biste vodili na EURO 2024?