19.05.2024.

10:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Kvote za finale Kupa kao da igra samo jedan tim: Vojvodina potcenjena

Beogradski crveno-beli su favoriti, ali utisak je da su kvote ipak malo preterane u oba smera. Na pobedu ekipe sa "Marakane" je 1,35, remi je 4,90, dok je na pobedu Vojvodine 9,50. Možda ovo ne bi bilo toliko čudno, da Zvezda i Vojvodina nisu odmerile snage u prvenstvu krajem parila i bilo je 0:0. Dakle, prilučno ujednačenih snaga.

Informer

Detalj sa utakmice Vojvodina - Crvena zvezda

Poslednjih godina, srpski šampion podrazumeva osvajanje svih trofeja. Sedmi put zaredom podići će šampionski pehar, a tri sezone uzastopno osvajali su i duplu krunu. I sada im je cilj da uz titulu, osvoje i Kup, kako bi jedni na ovim prostorima mogli da se pohvale sa četiri vezane duple krune. 

Po poslednjoj prvenstvenoj utakmici videlo se da je i Milojeviću uglavi samo meč u Loznici. Njegov tim je gostovao Napretku, a na terenu su uglavnom bili rezervisti. Čak desetorica igrača koja imaju status bonusa, učestvovala su u toj utakmici. Ivanić, Dragović, Glazer, Šerif i svi oni koji su stub ekipe, odmarali su. Verovatno da bi što spremniji dočekali duel sa Vojvodinom. 

Informer

 

Vojvodina igra solidno i u poslednjih šest mečeva poražena je samo od Čukaričkog. Kad je reč o Kupu, dva puta u istoriji osvojila je najmasovnije takmičenje. Prvi put je to bilo 2014. godine, kada je u finalu pobedila Jagodinu, a drugi put 2020. godine. Igralo se u Nišu i rival joj je bilo Partizan. U regularnom delu bilo je 2:2, ali je "stara dama" slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2).