19.05.2024.

15:23

Foto: EPA Images

Sport

Piksi trlja ruke! Srbin "začarao" svoju mrežu!

Pozicija golmana svakako zadaje najmanje briga selektoru "Orlova" Draganu Stojkoviću Piksiju uoči starta Evropskog šampionata. Za vreme njegovog mandata na klupi, za mesto na golu nacionalnog tima izborio se Vanja Milinković-Savić (27), a tu su kao dostojne zamene i Predrag Rajković (28) koji blista na golu Majorke, odnosno Đorđe Petrović (24) koji je u sezoni na izmaku postao prvi golman Čelzija!

Informer

 

Dugi niz godina Milinković-Savić brani na vrhunskom nivou, ali ove sezone brani u životnoj formi! Da to nisu samo laičke ocene govori i podatak da je momak rođen u Španiji uspeo da sačuva svoju mrežu na čak 18 mečeva "bikova" u ligi! Vanja je branio na 36 utakmica, što znači da je na svakom drugom meču uspevao da "spusti roletnu" na svoj gol!

Informer

 

Jedini uspešniji od Srbina po tom parametru jeste Jan Zomer. Golman Intera i reprezentacije Švajcarske ostao je nesavladan 19 puta na 33 nastupa, odnosno sačuvao je mrežu na 58 odsto svih mečeva na kojima je branio. Ipak, Zomer je imao i neuporedivo veću podršku saigrača, s obzirom na to da je novi šampion primio samo 19 pogodaka, naspram 33 puta koliko je kapitulirala odbrana Torina.

Informer

 

Milinković-Savić bi na kraju sezone mogao da završi i brojčano poravnat sa Švajcarcem - da bi se to dogodilo neophodno je da Torino ne primi gol u poslednjem kolu protiv Atalante, a da Zomer primi najmanje jedan gol u mečevima protiv Lacija i Verone.