23.05.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Sramne izjave poznatog fudbalera! Brutalno napljuvao Ruse, a igrao za CSKA 6 godina!

Čuveni vezista, koji je za "armejce" igrao od 2012. do 2018. godine, samo je jedan u nizu sportista koji su na vrlo ružan način govorili o toj državi, sve zbog trenutne situacije u Ukrajini.

Čovek koji je za CSKA odigrao čak 224 utakmice i svojevremeno je uvršten u najbolji tim stranaca "armejaca", bez milosti i zadrške pričao je o vremenu koje je proveo u Moskvi. Vernblum je tamo bio saigrač našem fudbaleru Zoranu Tošiću, kao i Bibarsu Nathu, vezisti Partizana.

Ipak, kako sada kaže, taj period neće pamtiti po dobrom!? Čisto sumnjamo, pre će biti da je promenio ploču zbog dešavanja u Ukrajini, kako bi se dodvorio onima koji ne misle proruski.

- Hajde da pokušam da ispričam. Kada sam potpisao ugovor sa CSKA, situacija u svetu je bila potpuno drugačija nego sada. Ukoliko sam potpisom za CSKA nekoga uvredio, ponizno se izvinjavam - počinje priču Vernblum za portal "SportBladet".

Informer

Nije se Šveđanin tu zaustavio. Otkriva da je zbog poziva iz Moskve imao problema sa suprugom, koja se nije u početku slagala sa tim da iz holandskog AZ Alkmara pojača CSKA.

- Vest o prelasku u CSKA je za moju suprugu bila jako neprijatna. Kada je to čula, vest je prihvatila na isti način kako ljudi prihvataju obaveštenje o smrti prijatelja ili rođaka. Morao sam da spavam na kauču te noći - dodaje Pontus.

Ovog fudbalera upoznala je i beogradska publika, pošto je bio deo ekipe CSKA koja je igrala protiv Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope 2018. godine. Sada, kao da je dobio naknadnu pamet, pa opisuje da mu u redovima moskovskog giganta nije bilo baš lepo.

- Ekipa je pre mečeva vreme provodila u bazi nedaleko od Moskve. To je nekoliko zgrada od žute cigle, koje su bile luksuzne i moderne tokom boljševičke ere, ali nije bilo prikladno za klub koji igra u Ligi šampiona. Klub je trošio pare na igrače i njihove plate, a ne na infrastrukturu. Hrana u trening centru bila je slatka, ali ja nemam visoke standarde. Sve što mi je trebalo da preživim bio je dobar internet, koji na periferiji Moskve, nije bio tako dobar - nastavlja da pljuje Vernblum.

Informer

Šveđanin je govorio i o kadetima iz vojne škole, za koje veruje da neki od njih nisu među živima!?

- Jednom su se u bazi pojavili predstavnici vojne škole. Momci su horski pevali za nas igrače. Pitao sam prevodioca ko su oni, ispostavilo se da su to bila deca okrutnih roditelja koja su poslata u vojnu školu. Mogu da pretpostavim da ti dečaci više nisu živi, jer su poslati na front - naglašava Vernblum.