• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2016

21:11

ZVEZDA ISPUSTILA CSKA! Crveno-beli posle drame izgubili i drugi susret u Moskvi - 77:76

Crvena zvezda

ZVEZDA ISPUSTILA CSKA! Crveno-beli posle drame izgubili i drugi susret u Moskvi - 77:76

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u dramatičnoj završnici od CSKA u Moskvi 77:76 u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige

Imali su crveno-beli veliku priliku da naprave brejk protiv možda i najvećeg favorita za osvajanje Evrolige, ali izabranici trenera Dejana Radonjića nisu uspeli da dođu do velikog iznenađenja.

Zvezda je imala napad za pobedu. Na 20 sekundi do kraja lopta je bila kod Stefana Jovića, koji je na manje od 10 krenuo na ulaz, ali se plej crveno-belih spetljao i izgubio loptu. Potom je Cirbes faulirao Voronceviča koji je promašio dva bacanja, ali Kinsi na dve sekunde pre kraja nije uspeo da pogodi trojku sa preko pola terena.

Crveno-beli su sjajno otvorili utakmicu i nisu ispuštali prednost tokom prvih 20 minuta. Prvi među jednakima bio je Kinsi, a odlične role imali su i Jović, Miler i Simonović koji je trojkama u finišu poluvremena odbio napade "armejaca".

CSKA je u nastavku krenuo furiozno, i došli su do preokreta u trećoj deonici. Ipak, igrače Zvezde to nije obeshrabrilo, pa su držali priključak tokom poslednje deonice. Na kraju su mogli i do pobede, a puleni trenera Radonjića imaće za čim da žale posle ove utakmice. Možda i ključne poene postigao je Teodosić, koji je pogodio trojku pri vođstvu Zvezde (75:74).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Hajns sa 19 poena, De Kolo i Higins su dodali 13, a Teodosić je ubacio devet. Kod Zvezde je Jović bio najbolji sa 15 poena, a jedan manje su dali Kinsi i Simonović.

Treći susret četvrtfinala Evrolige igra se u ponedeljak, 18. aprila, u Beogradskoj areni.

CSKA - Crvena zvezda 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16)

Dvorana: "Megasport arena". Sudije: Garsija Gonzales, Koromilas, Petek. Gledalaca: 7.107

CSKA: De Kolo 13, Kulagin, Teodosić 9, Fridzon 2, Nikols 5, Džekson 5, Lazarev 2, Voroncevič 6, Higins 13, Kulagin, Kurbanov 3, Hajns 19.

Crvena zvezda: Kinsi 14, Rebić, Dangubić 1, Mitrović 2, Lazić 7, Simanić, Micić, Simonović 14, Jović 15, Miler 11, Cirbes 9, Štimac 3.

 

Euroleague.net

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Voroncevič je na dve sekunde do kraja promašio dva penala, ali Kinsi nije uspeo da pogodi trojku sa više od pola terena.

- 77:76. Trojka Jovića na minut i 13 sekindi do kraja! Uzvratio je Teodosić na isti način. Potom je Kinsi pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Sjajna odbrana Simonovića koji je sprečio prodor De Koloa, i Zvezda ima napad za pobedu.

- 74:72. De Kolo je dao jedno od dva bacanja, a onda trojka Jovića za neizvesnu završnicu. Potom je Simonović pogodio dva penala za Zvezdu, a De Kolo za CSKA. Potom je i Hajs bio precizan. Sjajnu akciju Zvezde završio je zakucavanjem Cirbes.

- 69:65. De Kolo je pogodio dva penala. Crveno-beli samo dva poena za više od pet minuta. Simonović je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, onda je dva puta bio precizan Jović.

- 67:62. Nekoliko napada na obe strane nisu završeni poenima. Seriju promašaja prekinuo je Higins sa linije za slobodna bacanja. Prve poene za Zvezdu u poslednjoj četvrtini dao je Miler. Snažno zakucavanje Hajnsa.

Euroleague.net

Treća četvrtina:

- 63:60. Novu trojku za Moskovljane pogodio je Voroncevič. Hajns je nastavi da puni koš Zvezde, ali je na drugoj strani odgovorio Štimac košem utz faul.

- 58:57. Seriju gostiju je prekinuo Miler košem uz faul, i bio je precizan sa penala. Džekson je uzvratio trojkom, a potom i poeni Hajnsa. Stefan Jović je pogodio dvojku za crveno-bele.

- 53:52. Higins je prvi pogodio u drugom poluvremenu, a za crveno-bele je poentirao Cirbes. Potom je i Kinsi bio precizan. Higins je za sada najbolji kod "armejaca", ubacio je trojku, a potom i dvojka Džeksona. CSKA poenima Hajnsa dolazi do vođstva, a Radonjić zove tajm-aut.

Euroleague.net

Druga četvrtina:

- 44:48. Fenomenalno zakucavanje Mitrovića, potom trojka Voronceviča za CSKA, ali je Simonović ekspresno odgovorio. Kinsi je pokušao da ubaci trojku u poslednjim trenucima meča, ali je lopta izašla iz koša.

- 39:43. Ne popuštaju crveno-beli. Pet poena Simonovića, dok je na drugoj strani Kurbanov ubacio trojku. Nastavio je seriju Simonović, pogodio je novu trojku, a onda i dvojka Jovića. Zvezdin nalet je zaustavio Teodosić trojkom.

- 31:33. Crveno-beli nemaju rešenje za Hajnsa, ali onda dve vezane trojke za Zvezdu. Najpre je pogodio Jović a onda i Lazić, pa je trener "armejaca" Itudis morao da zatraži tajm-aut. Uzvratio je Teodosić trojkom, što su njegovi prvi poeni na meču.

- 26:27. Kinsi je sa penala otvorio drugu četvrtinu, dok je za Moskovljane Hajns pogodio iz reketa. Lazić je uzvratio dvojkom, ali je stigao ekspresan odgovor Higinsa. Hajns je ubacio nove poene, ali je Cirbes uzvratio košem uz faul.

Euroleague.net

Prva četvrtina:

- 20:20. Serija Nikolsa od pet poena, pogodio je trojku i dvojku, dok je kod crveno-belih za dva bio precizan Kinsi, a potom je dao i jedno od dva bacanja. Hajns je pogodio uz faul, a na drugoj strani sjajan prodor Kinsija. Micić za kraj četvrtine pokušao uz zvuk sirene, ali je promašio trojku.

- 12:15. De Kolo je pogodio dva slobodna bacanja, a na drugoj strani je Miler iz kontre poentirao. Novi poeni sa penala za "armejce", ovoga puta je Higins bio precizan. Seriju slobodnih bacanja nastavili su opet De Kolo i Higins. Seriju domaćina prekinuo je Lazić dvojkom.

- Tri problema za Zvezdu, Dangubić je napravio tri lične greške, a na parketu su sada Teodosić i Hajns.

- 4:11. Odličan početak Kinsija koji je vezao četiri poena, a Dangubić je pogodio jedno od dva bacanja. Potom je Cirbes pogodio pod košem.

- 4:4. Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, pogodio je Kinsi za Zvezdu, a onda i Lazarov za domaćina. Potom je Miler ubacio dvojku, uzvratio je De Kolo na isti način.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mara

pre 8 godina

https://www.youtube.com/watch?v=ZBzu6mAL9qQ samo da se ne ponovi ......

Mile

pre 8 godina

Moram da priznam da mi je drago, muka mi je od njihovih prica vezanih za budzet kluba. \n

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija