23.05.2024.

08:22

Foto: epaimages

Sport

Gasperini ponosan na igrače Atalante: Ušli smo u istoriju

Atalanta je inače nanela prvi poraz Leverkuzenu posle 51 utakmice u nizu u kojem je nemački tim bio neporažen. Ademola Lukman je heroj Atalante, zahvaljujući het-triku nigerijskog fudbalera, italijanski tim pobedio je Bajer i osvojio trofej Lige Evrope! Lukman je postigao dva gola za samo 14 minuta u prvom delu, pogađao je u 12. i 26. minutu, na kraju je kompletirao het-trik u 76. minutu. 

- Mislim da smo sada ušli u istoriju, ali je način na koji smo do toga došli neverovatan. Ponovili smo u finalu igru koju smo prikazali u Liverpulu i Lisabonu. Sporting je osvojio titulu, Liverpul je u Top tri tima Premijer lige, a Bajer je dominirao u Nemačkoj i osvojio titulu šampiona. Moram da se zahvalim igračima, partija koju su pružili u finalu je  neverovatna - rekao je ponosni Gasperini posle velike pobede.

Informer

Ubitačan napad Atalante uništio je Nemce.

- Često igramo sa trojicom iza napadača, imali smo sve uslove da tako bude i u finalu, morali smo da igramo da pobedimo. Morali smo da budemo ofanzivni, nije dovoljno samo braniti se. Znali smo da je tim poput Bajera opasan ofanzivno, da ume da napada, ali ne toliko kada ga naterate da se brani. Svi su bili sjajni.

Informer

Gasperini je srećan najviše zbog načina na koji je ostvarena pobeda.

- To je najvažnije, zaslužili smo bez ikakve mrlje pobedu protiv tako jakog tima. Osvajanje Lige Evrope je veliki uspeh. Ne mislim da sam sa ovim trofejem bolji trener nego što sam bio jutros.