23.05.2024.

12:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Sve je gotovo! FSS u ponedeljak overava Piksijev novi ugovor

Centralna i maltene jedina tačka zasedanja fudbalska vlade biće overa novog ugovora za selektora Dragana Stojkovića Piksija. Inače, Informer je prvi još 14. marta objavio ekskluzivnu informaciju da su se FSS i Piksi dogovorili da nastave saradnju, a danas je stigla i zvanična i konačna potvrda.

Fudbalski savez Srbije oglasio se danas tim povodom.

"Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Skuptšine FSS u Staroj Pazovi", stoji između ostalog u saopštenju FSS.

Informer

Navodi se da je želja svih u "kući fudbala" da očuvanjem kontinuiteta u stručnom štabu ostvare sve preduslove za što bolje rezultate.

"U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata", saopštio je FSS. 


Šef stručnog štaba "orlova" ostaće na klupi nacionalnog tima još dve godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama uz klazulu da će mu ugovor automatski biti produžen ako se naš tim plasira na završni turnir. Informer je prvi pisao o tome još sredinom marta, iako Stojković pre toga, naročito za vreme novogodišnjih praznika, nije isključivao mogućnost da pronađe inostrani angažman.


Tad je najavljeno da će Stojković u roku od nedelju dana, do prijateljskih utakmica sa Rusijom i Kiprom, parafirati ugovor, ali su slaba izdanja "orlova" na ta dva meča unela nervozu u FSS. Istina je da nijednog trenutka nije bilo govora o tome da se obustavi saradanja s Piksijem, ali jeste provejavalo nezadovoljstvo i pitanje da li bi trebalo preispitati finansijske detalje novog ugovora, bonuse za ostvarene rezultate itd.


Nedeljama su upravo članovi Izvršnog odbora vrdali, tražili razloga i izgovore da ne održe zvaničnu sednicu, iako su sve vreme bilo međusobno u kontaktu, pregovarali, lobirali, razmišljali, ali onda je pre desetak dana stavljena tačka na sve spekulacije i stigla je potvrda da će Piksi ostati na čelu "orlova".