24.05.2024.

20:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Voždovac i Radnik ispali iz lige, Javor i Železničar obezbedili baraž!

"Zmajevi" su večeras na svom terenu posle preokreta pobedili Radnik sa 3:2 (0:1) u poslednjem sedmom kolu plej-auta. Gosti su poveli sa 2:0 golovima Vukašina Bogdanovića u 14. i Petra Kunića iz penala u 58. minutu. Preokret Voždovcu doneli su Mateja Bubanj u 59, Džunior Flemings iz penala u 64. i Rodrigo Vilka u 81. minutu, ali to na kraju nije bilo dovoljno, jer im je za bod izmaklo mesto u baražu. Najveći "krivac" za to je Železničar, koji je odigrao nerešeno sa Javorom 1:1 i tako obezbedio sebi mesto u doigravanju. 

Informer

Ekipa Železničara igraće u baražu

Ekipa iz Ivanjice je imala sve u svojim rukama, inicijativu na terenu i vođstvo od 48. minuta kada je Luka Ratković zatresao mrežu "dizelke". Ipak, nisu se predavali Pančevci i u završnici, tačnije u 76. minutu golom Aleksandra Kahvića stigli do izjednačenja i zlatnog boda, koji ih je ostavio u igri za opstanak. Železničar i Javor tako će igrati u doigravanju protiv drugoligaša Inđije i Tekstilca. 

Takođe, mesto u Superligi Srbije i naredne sezone obezbedili IMT i Spartak, koji su remizirali 1:1, kao i Novi Pazar i Radnički iz Niša. Inače, duel u Pazaru i trijumf domaće ekipe od 3:1, obeležio je veliki skandal na početku utakmice, kada je razvijen transparent o Srebrenici.