27.05.2024.

15:55

Foto: EPA Images

Sport

Brutalna prozivka! Galatasaraj osvojio titulu, pa gurnuo prst u oko Tadiću i Feneru! (VIDEO)

Galatasaraj je u poslednjem kolu savladao Konjaspor sa 3:1, dok je Fenerbahče sa 6:0 savladao Istanbul. Ekipi za koju igra kapiten Srbije ta pobeda nije pomogla da pretekne na tabeli gradskog rivala, pa je na kraju Galatasaraj osvojio 103 boda, tri više od popularnih "kanarinaca".

Iz redova novog šampiona Turske rešili su da na ružan način isprozivaju protivnika, pa su na zvaničnom "Iks" nalogu objavili simulaciju iz video igrice, na kojoj kapiten Fenera Edin Džeko podiže nevidljivi pehar.

Naravno da će ovakav gest naljutiti brojne navijače plavo-žutih, prvenstveno zbog činjenice da su upravo novog šampiona savladali pre nekoliko dana. Tadićev tim slavio je sa 1:0, ali zbog nekih ranijih kikseva nisu bili u prilici da preteknu Maura Ikardija i drugare.

S obzirom na vrlo narušene odnose između dva kluba, reklo bi se da je ovakvo ponašanje donekle i očekivano. Ova dva tima ove sezone trebalo je da odigraju i finale Superkupa, ali su iz Fenerbahčea na teren poslali juniore, nezadovoljni tretmanom u tamošnjem fudbalu. Taj meč registrovan je u korist Galatasaraja.