• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.05.2024

12:49

To je pravi kapiten! Navijači Fenera oduševljeni Tadićevim govorom!

Reuters

Fudbal

To je pravi kapiten! Navijači Fenera oduševljeni Tadićevim govorom!

Podeli vest

Fudbaleri Fenerbahčea slavili su u gradskom derbiju protiv Galatasaraja sa 1:0, a Dušan Tadić (35) je na sjajan način motivisao saigrače pred izlazak na teren.

Poznata je tradicija da fudbaleri pred svaku važnu utakmicu imaju zajedničke rituale, a jedan od njih je i govor, koji uglavnom održi kapiten, pre nego što se napusti svlačionica. Naš as je već u prvoj sezoni u žuto-plavom dresu dobio tu čast da nosi i traku oko ruke, ali u nedelju je imao posebnu poruku za svoje saigrače.

Fener je gostovao aktuelnom prvaku i lideru na tabeli na "Rams parku", u pretposlednjem kolu Superlige Turske. Galata je u tom momentu imala šest bodova više od najvećeg rivala, ali izabranici Ismaila Kartala želeli su da pokažu da ta razlika nije realna. I uspeli su u tome, iako su već od 23. minuta bili sa igračem manje, zbog isključenja Đikua. 

Gol vredan velika tri boda postigao je defanzivac Kaglar Sojundžu u 71. minutu i produžio nadu Feneru da ipak može do preokreta u poslednjem kolu i šampionske titule posle deset godina posta.

Međutim, tri dana posle te utakmice, u centru pažnje je video-snimak, koji kruži društvenim mrežama, a na kojem se čuje motivacioni govor upravo Dušana Tadića.

"Svi zajedno, kao jedan. Zajedno da napadamo, zajedno da se branimo. Vrelog srca, ali smireni u glavi. Budite koncentrisani kada donosite odluke na terenu, zato što svaki detalj može da napravi razliku. Bez lopte, mi smo kao životinje. Došli smo ovde da pobedimo i učinićemo to. Mi verujemo u to, svi. Pokažimo im ko je Fenerbahče, ajmo", poručio je Tadić i dobio aplauz svih saigrača i članova stručnog štaba.

Foto: EPA Images

Dušan Tadić na meču protiv Galatasaraja

Kapiten srpske reprezentacije ovim činom oduševio je navijače svog kluba. Ogroman broj pozitivnih komentara objavljen je nakon što je ovaj snimak postao viralan, a ovo su samo neki od njih:

"Poželeo sam i ja da uđem na teren i odigram utakmicu."

"Naježio sam se."

"To je pravi kapiten."

"Biće jednog dana odličan trener."

"General Tadić."

"Toliko je jako da nemam reči. Srećni smo što te imamo u timu. Hvala ti, milion puta."

"Naterao mi je suze na oči. Nikada nisam više želeo da budemo šampioni."

 

 

 

Inače, u poslednjoj rundi turskog šampionata, Fener na svom stadionu dočekuje Istanbul, dok će Galata gostovati Konji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20