01.06.2024.

16:54

Foto: fss.rs

Sport

Kakav šok za "orliće"! Srbija bez selektora u polufinalu EP!

Mladi stručnjak je tokom turnira dobio dva žuta kartona, pa će automatski na meču protiv Portugala morati da odradi suspenziju. Kako sam kaže, ima veliko poverenje u svoj stručni štab i smatra da se njegov izostanak na narednoj utakmici gotovo neće ni osetiti.

- Situacija je specifična i naravno da nije lep osećaj. Oba kartona što sam dobio došla su zbog radovanja klupe nakon važnih pogodaka. Generalno, to je trenutak emocije, nemam bilo šta posebno da zamerim bilo kome. Imam jako veliko poverenje u moj stručni štab i pre svega, u svoje igrače. Sa te strane, verujem da neće biti problema. Sve spremamo ranije, dugo smo zajedno i siguran sam da neće biti nikakvih problema - kaže Damjanović.

Informer

Jovan Damjanović na rukama igrača

Kadeti Srbije oduševili su naciju u prethodnih nekoliko dana, pošto su na Evropskom prvenstvu na Kipru prvo uspeli da prođu grupu, a onda da u četvrtfinalu eliminišu Austriju. Drugi polufinalni par u Larnaki čine Italija i Danska, a prema rečima selektora Damjanovića, ekipa Srbije već je napravila veliki uspeh, samim plasmanom među četiri najbolje ekipe u ovom uzrastu.

- Mnogo verujem u ove momke, nisam imao sumnju da će sve ovo da iznesu na pravi način. Ove generacije koje dolaze su dobre i moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, znaju koliko verujemo i znaju da imaju ogroman kvalitet - kaže selektor.