• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.05.2024

16:46

Kadeti Srbije spremni za četvrtfinale EP! Srce na teren protiv Austrije

fss.rs

Fudbal

Kadeti Srbije spremni za četvrtfinale EP! Srce na teren protiv Austrije

Podeli vest

Naša fudbalska selekcija do 17 godina sutra uveče u Larnaki igra protiv Austrije za plasman u polufinale Evropskog prvenstva (19.00, Sport klub 2)

"Orlići" su na Kipru napravili sjajan rezultat, pošto su u grupnoj fazi savladali Ukrajinu i domaćina, a izgubili su, nakon drame i preokreta, od Češke, u meču koji za nas nije imao preveliki rezultatski značaj.

Kao drugoplasirani su naši talentovani momci prošli u nokaut fazu, ali ću sada dolazi ono pravo. Četvrtfinale, odnosno meč u kojem nema popravnog.

Selektor Jovan Damjanović (41) veruje da će njegovi izabranici opravdati očekivanja.

- Raduje me što smo protiv Čeha uspeli da odmorimo neke igrače, ali i da pojedince sačuvamo od kartona. Napravili smo balans, tako da svi budu podjednako opterećeni, pa potpuno spremni čekamo sutrašnji duel. Ima prostora za napredak u pojedinim segmentima, posebno u završnici. Možemo da budemo samo još bolji, a tempiramo formu tako da naš najbolji meč bude baš ovaj protiv Austrije - rekao je Damjanović.

Foto: fss.rs

Selektor Jovan Damjanović

Mladi stručnjak je dobro analizirao protivnika, ali ne krije ni vrline našeg tima.

- Siguran sam da su momci svesni da ne smeju da imaju velike padove u igri, ukoliko žele da prođemo dalje. Austrija je ozbiljna selekcija, ima izvanrednu defanzivu, dobro su organizovani, čvrsti, dosledni u svemu što rade, što potvrđuje i podatak da u grupnoj fazi nisu primili nijedan gol. Postigli su nekoliko golova iz prekida, čak i iz auta imaju uigrane akcije, ali su brzi i u tranziciji. Mi imamo kvalitetan roster, ali i zajedništvo i veru, koji su nas i doveli do ovoga. Trudićemo se da budemo najbolji kada je to najpotrebnije - naglasio je selektor.

Foto: fss.rs

Kadetska reprezentacija Srbije

Slično razmišlja i uzdanica "orlića", sjajni napadač Mihajlo Cvetković (17).

- Radili smo naporno da dođemo do pozicije da se borimo za polufinale Evropskog prvenstva. Verujemo jedni u druge, to je naša najveća snaga. Svesni smo da neće biti lako, kao što nije bilo ni do sada, ali ono što mogu da obećam jeste da ćemo ostaviti srce na terenu i da ćemo dati sve od sebe da pobedimo. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, želimo to da prenesemo na teren i izborimo plasman u polufinale - poručio je Cvetković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija