• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

16:36

Nikola Lazetić nakon uspeha kadeta: Austrija je za nas finale! Ponosan sam na ove dečake

Starsportphoto

Fudbal

Nikola Lazetić nakon uspeha kadeta: Austrija je za nas finale! Ponosan sam na ove dečake

Podeli vest

Reprezentacija Srbije do 17 godina igraće četvrtfinale Evropskog prvenstva na Kipru, a protivnik će biti selekcija Austrije u sredu, a tim povodom za sajt Fudbalskog saveza Srbije pričao je direktor mlađih kategorija, Nikola Lazetić.

Čuveni fudbaler i bivši reprezentativac naše zemlje posetio je izabranike Jovana Damjanovića u Larnaci, čestitao im na ostvarenim dosadašnjim uspesima i pružio im podršku za ono što sledi. Naš nacionalni tim zauzeo je drugo mesto u grupi iza Češke, pošto je prethodno savladao selekcije Kipra i Ukrajine. U trećem meču, koji je odlučivao o prvom mestu, poražen je od Čeha.

Nikola Lazetić govorio je za sajt Fudbalskog saveza Srbije o važnim pobedama ”Orlića” na otvaranju Evropskog prvenstva.

Pobeda protiv Ukrajine je velika i došla je kao plod jedne kvalitetne analize protivnika, ali pre svega zbog činjenice da smo uspeli da nametnemo naš stil igre. Imali smo posed konstantno, spustili ih u nisku zonu, bilo je milina gledati momke kako drže kontrolu tokom celog meča. Takođe, jako je teško odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu na ovakav način pored činjenica da smo imali tri suspendovana igrača i jednog povređenog od ukupno 18 prijavljenih za ovo takmičenje. Ova utakmica nam je pokazala da smo kolektivno veoma jaki i dobro organizovani, ali i da moramo da držimo taj nivo konstantno ili što je duže moguće i da ne dozvolimo protivniku da se zbog jedne ili dve naše individualne greške vrati u život - ističe Lazetić.

Foto: fss.rs

Nikola Lazetić

 

Potom se osvrnuo i na trijumf protiv ekipe Kipra.

- Još jedna rutinska pobeda – protiv domaćina prvenstva, koja nam je opet pokazala neverovatnu energiju koju ova generacija ima, koliko su talentovani i kako je lepo gledati ih i raditi sa njima. Takođe opet nas je jedna individualna greška dovela u manji problem, ali momci su ostali dosledni svega što je rađeno u pripremi utakmice, nastavili istim tempom i svaka im čast što su uspeli da rutinski pobede i kvalifikuju se u četvrtfinale. Ovog puta je selektor promenio par igrača, da dobijemo na svežini, ali i da roster koji imamo pokaže sav svoj potencijal - osvrnuo se Nikola Lazetić na sjajna izdanja Srbije, koja su joj omogućila plasman među osam najboljih selekcija u Evropi.

 

Plasman među osam najboljih selekcija u Evropi je ogroman uspeh, a protiv Austrije ”Orlići” će imati priliku da odu i korak dalje.

- Plasman među osam najboljih selekcija je ogroman uspeh, a sada idemo na Austriju. Bilo je pitanje Austrija ili Danska, tako da i u toj grupi nije bilo velikih iznenađenja, jer su ispale Hrvatska i Vels. Po ko zna koji put, pokazali smo da dominiramo regionom i da smo iz celog regiona jedina ekipa koja ulazi u završnicu Evropskog prvenstva. Ne obećavamo ništa. Tiho smo došli, čak i osporavani. Idemo korak po korak. Austrija je za nas finale. Spremamo se za tu utakmicu i nadamo se da će talenat i taj duh zajedništva koji je stvoren kod ove genarcije napraviti razliku - dodao je direktor mlađih selekcija FS Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija