03.06.2024.

16:51

Foto: EPA Images

Sport

Hrvati su najgori! Debakl u Nemačkoj! Ovome se niko nije nadao

Kakav šamar za hrvatsku trenersku školu i to iz jedne od najjačih liga sveta! Naime, 227 igrača bundesligaških klubova biralo je najbolje i najgore trenere u prvenstvu Nemačke, a najviše glasova za najlošijeg trenera odneo je Nenad Bjelica, za kojeg je glasalo čak 18.1 odsto ispitanih! Bivši trener zagrebačkog Dinama preuzeo je Union Berlin krajem prošle godine, ali je dobio otkaz početkom maja nakon poraza od Bohuma.

Informer

 

Union Berlin je nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba prošle godine izborio plasman u Ligu šampiona, međutim u nedavno završenom šampionatu vodio je grčevitu borbu za opstanak i spasao se tek zahvaljujući pobedi nad Frajburgom u poslednjem kolu. Bjelica je sastav uz glavnog grada Nemačke vodio na 22 utakmice i ostvario je samo šest pobeda, pa ne čudi da je proglašen za najgoreg trenera!
 

Informer

 

To nije kraj brukanja hrvatske trenerske škole, pošto je na drugom mestu neslavne liste završio Niko Kovač sa 16.7 odsto! Bivši selektor reprezentacije Hrvatske dobio je otkaz u Volfsburgu u januaru nakon serije od 11 utakmica bez trijumfa! Popularni "Vukovi" su takođe dugo bili u grupi ugroženih timova, ali su u finišu podigli nivo forme i sezonu okončali na 12. poziciji. Za najboljeg trenera Bundselige logično, izabran je Ćabi Alonso koji je sa Bajer Leverkuzenom osvojio "duplu krunu". Glas španskom stručnjaku dalo je čak 60.7 odsto ispitanih.