04.06.2024.

23:19

Foto: profimedia

Sport

Kapiten posle poraza od Austrije: Budite sigurni, bićemo spremni za EP!

Naš nacionalni tim u prvoj proveri pred EURO poražen je od Austrijanaca sa 2:1. Bila je to jedna čudna utakmica, u kojoj su "orlovi" u prvih 13 minuta primili dva gola, a onda se preko Strahinje Pavlovića vratili u život i smanjili na 2:1. Ipak, to nije bilo dovoljno za izjednačenje ili za preokret, pa je pomenuti rezultat ostao na snazi.

Prema rečima kapitena Dušana Tadića, Srbija je bila mnogo bolja u drugom delu meča u odnosu na prvo poluvreme. Uprkos porazu, veruje u uspeh na Evropskom prvenstvu.

Informer

- Imali smo dobru proveru protiv jakog rivala. Austrija igra dobro timski, a najbitnije za nas je da smo odigrali jednu utakmicu koja je podsećala na takmičarsku. Naivno smo primili dva gola, a kada smo postigli taj jedan gol, bila je drugačija slika na terenu. Imali smo situacije kada smo mogli da izjednačimo. Sve u svemu, dobra provera, zbog toga mi je drago i idemo dalje. Srbija će sigurno biti spremna za Evropsko prvenstvo. Svi su orni, spremni i daćemo sve od sebe za dobar rezultat - kaže Tadić.

Osvrnuo se i na činjenicu da je ekipa u kratkom vremenskom intervalu na samom startu meča primila olako dva pogotka.

- Ne znam šta bih rekao... Taj prvi gol... Imali smo mnogo igrača iza lopte, stajali smo iza lopte, jednostavno desila se situacija da su izašli sami na golmana. Drugi gol je bio plod naše izgubljene lopte. Potrebno je da analiziramo i popravimo stvari. Bilo je dobrih i loših situacija, potrebno je da izvučemo pouke i da budemo spremni za EP - dodaje kapiten Srbije.