09.06.2024.

16:42

Foto: EPAImages

Sport

Dželat Srbije biće ambasador Evropskog prvenstva! Izbacio Srbiju sa Mundijala, sada dočekuje "orlove" u Minhenu!

Bivši nemački arbitar ostao je u lošem sećanju navijačima u našoj zemlji nakon skandalozne odluke da u utakmici između Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Rusiji dosudi faul u napadu Aleksandru Mitroviću, iako je bilo potpuno jasno da je Stefan Lihtštajner skrivio jedanaesterac nad napadačem srpskog tima! Sudbina će ovoga leta na neki način ponovo povezati "dželata" Srbije i naš nacionalni tim.

Informer

 

Kada je odabran da bude ambasador grada u kojem je rođen, Brih je istakao da je počastvovan ukazanim poverenjem od strane organizacionog komiteta.

- Radujem se ulozi ambasadora za EURO 2024 i to u mom rodnom Minhenu. Za mene kao nekadašnjeg međunarodnog arbitra, vrednosti poput kosmpolitizma, tolerancije i poštenja su izuzetno značajne - reče Brih i ostade živ!

Informer

Podsećamo, proslavljeni srpski trener Dragoslav Stepanović rekao je ekskluzivno za Informer kako mu je Brih jednom prilikom priznao da je pogrešio na Svetskom prvenstvu u Rusiji i da je trebalo da dosudi jedanaesterac za Srbiju.

Informer

Zanimljivo, "orlovi" će dva meča grupne faze na predstojećem EP odigrati upravo u Minhenu - protiv Slovenije 20. juna i pet dana kasnije protiv Danske.