10.06.2024.

13:17

Foto: tanjug/ap

Sport

Skandal u najavi! Anćeloti digao buru, neće da igra...

Real je osvojio Ligu šampiona, pošto je u Londonu u finalu ovog takmičenja pobedio Borusiju Dortmund (2:0). Madriđani kao evropski šampion automatski su se plasirali na Svetsko klupsko prvenstvo, koje će biti održano od 15. juna do 13. jula naredne godine u SAD.

Takmičenje će izgledati kao pravo Svetsko prvenstvo reprezentacija: biće 32 učesnika sa svih kontinenata. Anćelotu j  u intervjuu za "Il Đornale“ rekao da Real nema nameru da učestvuje na šampionatu!

- FIFA može da zaboravi na to. Fudbaleri i klubovi neće učestvovati u tom takmičenju. Samo jedna Realova utakmica vredi 20.000.000 evra, a FIFA želi da nas "nagradi“ tom sumom za ceo turnir. Negativno! Poput nas, još nekoliko klubova će odbiti pozivinicu - otkrio je Karlo Anćeloti.

Informer

Nisu još poznata imena sva 32 kluba koja bi trebalo da igraju na Svetskom prvenstvu. Za sada su se kvalifikovali: Real Madrid, Čelsi, Mančester siti, Bajern, PSŽ, Inter, Porto, Benfika, Dortmund, Juventus, Atletiko Madrid, Red Bul Salcburg, Palmeiras, Flamengo, Fluminense, Monterej, Pačuka, Al Hilal...