• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.06.2024

09:05

Slavlje uz cigaru na trgu! Anćeloti ne odustaje od tradicije

tanjug/ap

Fudbal

Slavlje uz cigaru na trgu! Anćeloti ne odustaje od tradicije

Podeli vest

Real Madrid je trijumfovao nad Borusijom iz Dortmunda u finalu Lige šampiona (2:0), a u istoriju je ušao Karlo Anćeloti.

Italijan je došao do svog petog "ušatog" pehara i ispisao istoriju evropskog fudala. Nijedan drugi trener u elitnom takmičenju nije osvojio više od tri pehara.

Iza sebe je ostavio veličine kao što su ser Bob Pejsli, Zinedin Zidan i Pep Gvardiola. Takođe, dva puta je kao fudbaler sa Milanom osvojio titulu šampiona Starog kontinenta, što ga dodatno izdvaja od svih kolega. Vlasnik je i najviše internacionalnih trofeja, računajući sve međunarodne kupove, sa ukupno 12 pojedinačnih pehara, a slede ga Gvardiola sa 11, Trapatoni i Ferguson sa osam, Karlos Bjanki sa sedam...  Proslaviće u svom stilu. 

Foto: tanjug/ap

Slavlje Karla Anćelotija

 


- Slaviću, kao i dosad, sa još jednom cigaretom na Trgu Cibeles u Madridu. Ova Liga šampiona je osvojena požrtvovanošću i kvalitetom. Hajde da uživamo u sutrašnjem danu, a onda ćemo se odmoriti i vratiti se sa istom željom i entuzijazmom da damo najbolje što možemo. Ovo takmičenje mi je dalo neverovatnu sreću kao igraču i treneru i cilj je da pokušam da ponovim ovu emociju - rekao je Don Karlo posle još jednog uspeha.

 

Toni je imao mu*a

Toni Kros je u penziju otišao u velikom stilu.

- Kros je završio karijeru na najbolji način. Svi bi hteli da odu ovako u penziju. Mnogo tuge, ali moramo da poštujemo odluku. Imao je m*da da završi. On je legenda ovog kluba, srećan je. Madriđani mu se zahvaljuju na svemu što je uradio. Ne samo u igri, već u stavu i profesionalizmu. Za deset godina koliko je igrao za Real Madrid nije propustio nijedan dan. Rekli smo mu: "Čekamo te. Ako se predomisliš, mi smo tu.”

 

Foto: tanjug/ap

Karlo Anćeloti osvojio peti pehar Lige šampiona

 

Anćeloti je ovo druga Ligu šampiona u prethodne tri sezone.

- Bilo je teško zamisliti da za tri godine možeš da osvojiš dve Lige šampiona i Primere sa timom koji se malo po malo menja. To je najbolji tim na svetu i biti ovde je veliki poklon. Uživam i pokušavam da izvučem najbolje od toga. Sin mi je pomoćnik i on može da mi kaže stvari koje niko ne može da mi kaže. Osećamo se kao kod kuće iz dana u dan, mi smo porodica, kao Real Madrid . To je ono što nas izdvaja. To je fudbalska porodica. Svi rade i vlada veoma zdrava atmosfera koju stvara tradicija kluba. Bolje je raditi u porodici nego u industriji.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija