• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

01.06.2024

20:13

Real Madrid je 15. put prvak Evrope!

EPA

Fudbal

Real Madrid je 15. put prvak Evrope!

Podeli vest

Fudbaleri Dortmunda i Real Madrida igraju na "Vembliju" finale Lige šampiona.

Madriđani imaju priliku da 15. put osvoje elitno takmičenje, dok bi Borusija pobedom stigla do drugog trofeja. 

 

DORTMUND - REAL MADRID 0:2 (0:0)

Strelac: Karvahal 74, Vinijus 83

Grad: London

Stadion: Vembli

Gledalaca: 90.000

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Žuti karton: Šloterbek, Zabicer - Vinisijus

Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Rajerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Džan (od 80. Malen), Zabicer - Sančo, Brant (od 80. Ale), Adejemi - Filkrug

Trener: Edin Terzić

Real Madrid (4-3-1-2):  Kurtoa - Karvahal, Naćo, Ridiger, Mendi - Kamavinga, Valverde, Kros (od 85. Modrić) - Belingem (od 85. Hoselu) - Rodrigo (od 90. Militao), Vinisijus (od 90. Lukas)

Trener: Karlo Anćeloti

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

93. minut: Vinisijus je umalo upisao i asistenciju, ali lopta nije stigla do usamljenog Modrića. Inače, Brazilcu je današnji gol bio 24. u sezoni i drugi u finalima Lige šampiona

 

 

87. minut: Lažna uzbuna! Dortmund je dao gol, tačnije Fulkrug, ali sudija je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd. Samo par sekundi je trebalo da stigne potvrda i iz VAR sobe. Ostaje 2:0.

85. minut: Anćeloti sad pravi šemerski potez. Iz igre izvodi Tonija Krosa koji dobija ovacije navijača Real Madrida, jer mu je ovo po svemu sudeći bila poslednja utakmica u dresu "kraljevskog kluba". Umesto njega na teren je kročio Luka Modrić. Međutim, gest jednako vredan poštovanja je i ulazak u igru Hoselua, veterana bez čijih golova protiv Bajerna ekipa Reala ne bi ni stigla do finala Lige šampiona. On je ušao u igru umesto Belingema i takođe dobio ovacije!

83. minut: Vinijuuuuuussssssss!!! Gooooooolllll za 2:0! Real Madrid s obe ruke drži 15. titulu prvaka Evrope! 

77. minut: Mogao je Džud Belingem da stavi tačku na finale, ali je njegov šut u poslednjem trenutku Šloterbek zakačio tek toliko da lopta pored stative ode u korner. 

74. minut: Real vodi golom Karvahala. Jedan od najnižih igrača na terenu, glavom je zahvatio loptu u šesnaestercu Dortmunda posle centaršuta iz kornera s leve strane i matirao golmana "milionera".

68. minut:  Možda i najbolja šansa za Real. Šutirao je Vinisijus. Maltene kod gol linije stajao je Belingem, skočio je i on, ali nije dokačio loptu. Na kraju je taj udarac otišao na 30 cm od gola. 

66. minut: Četvrti korner za Real. Izveo ga je Toni Kros, a loptu je izbio Humels. I dalje je 0:0.

62. minut: Više se ne zna ni koja šansa po redu. Adejemi za Filkruga. Kurtoa je ubedljivo najbolji pojednac na terenu. 

Foto: EPA

 

56. minut: Ostao je Karvahal na zemlji posle starta Adejemija i nije hteo da prihvati ruku od igrača koji ga je faulirao. 

53. minut: Dortmund ima više loptu, ali Real iz kontre pokušava. Stiao je do jedne lopte brzi Kamavinga, jer mu je akcija osujećena. 

48. minut: Vinisijus je u svom stilu pretrčao pola terena, ali nije imo podršku aigrača. Humels ga je zakačio po nozi i to je faul za Real. 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Bakljada na tribinama, što se jako retko sreće u finalima Lige šampiona. 

 

 

PRVO POLUVREME

45+5: Kraj prvog poluvremena. 

45+4: Adejemi je imao još jednu šansu da donese Dortmundu prednost, taman pred odlazak na odmor. 

43. minut: Ušli su u nervozu igrači oba tima. Vinčić je morao da pooštri kriterijum. Za desetak minuta pokazao je tri žuta kartona. 

41. minut: Zabicer je sad imao odličnu priliku, ali je Kurtoa pravovremeno reagovao. Samo zahvaljujući Belgijancu, Real trenutno ne gubi. 

Foto: Reuters

 

39. minut: Sada je Šloterbek dobio žuti karotn zbog protesta. Žalio se zašto je Realu dosuđen faul kad je Vinisuj pao, jer je smatrao da Brazilac simulira. 

35. minut: Prvi žuti karton na utakmici dobio je Vinisijus Žunior. 

33. minut: Dortmund i dalje napada. Real još nije imao priliku. Sad već možemo da kažemo da se Borusija dosta ispromašivala. 

28. minut: Kurtoa je za sada igrač utakmice, pošto na svaka dva minuta mora da skida po jedan zicer. opet je Adejemi imao fantastičmnu šansu. I dalje je 0:0. 

24. minut: Aooo, kako se provukao Real. Dortmund je ređao zicer za zicerom. Jedna od tih šansi najverovatnije je bila ofsajd, ali svejedno je odbrana Madriđana očajno reagovala. 

Foto: Reuters

 

21. minut: Opet sjajna prilika za Borusiju. Adejemi je pobegao odbrani Realami došao maltene pred Kurtou. Ipak, stigli su ga protivnički igrači i osujetili mu akciju. 

18. minut: Zakačio je Zabicer po nogama Belingema i ostao je Englez da leži na zemlji. Ipak, Vinčić se još nije uhvatio za karton. 

15. minut: Kakva šansa za Branta. Možda i najbolja prilika na utakmici. Pokušao je iskosa, ali je lopta otišla na drugu stranu pored gola. 

12. minut: Za sada bez jasne nadmoći na bilo kojoj od dve strane. Gađao je Karvahal, ali je lopta otišla preko gola. Ostaje 0:0. 

6. minut: Prvi korner na utakmici bio je za Dortmund. Međutim, uspeli su igrali Reala svi zajedno da se odbrane. utisak je bio da su svi bili u šesnaestercu. 

1. minut: Samo što je počela utakmica, navijač je ušao u teren da se slika sa Džudom Belingemom. Nakon njega, ušlo je još nekoliko navijača. 

 

Foto: Reuters

 

1. minut: Počela je utakmica. 

PRE MEČA

20.53: Fudbaler Real Madrida odigraće večeras poslednju utakmicu u karijeri. Prilikom izlaska na zgrevanje dobio je ovacije.

 

Foto: Tanjug

 

 

20.46: Jedna od najvećih zvezda u istoriji fudbala, Ronaldonjo, stigla je u London na finale Lige šampiona. 

 

 

20.38: Tokom dana mogli ste na Informeru da pročitate sve o finalu Lige šampiona u Londonu, a ukoliko ste propustili, možete to učiniti sada.

20.31: Ceo dan su navijači oba tima ordinirali po Londonu, a pristalice Dortmunda privlačile su pažnju, krećići se kao ogromna žuta grupa.

 

 

 

20.23: Na "Vembliju" je i legendarni trener Arsenala Arsen Venger. 

 

 

20.18: Ostalo je nešto više od pola sata do početka meča, a stadion se tek puni. Za sada je ovacije dobio bivši trener Dortmunda Jirgen Klop, kada je u krupnom planu prikazan na video bimu. Koji trenutak ranije, na istom video bimu prikazan je i Žoze Murinjo, ali je za razliku od Klopa on izviždan. 

 

 

 

20:09: Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici finala Lige šampiona u kojoj se sastaju Dortmund i Real Madrid. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija