15.06.2024.

22:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Oglasio se Dalić nakon debakla: Bili smo nemoćni!

Iako je najavljivan kao derbi prvog kola na Evropskom prvenstvu, duel u Berlinu protekao je u dominaciji "crvene furije". Da stvar bude gora po "kockaste", ubedljiv poraz značajno će otežati posao polufinalisti sa prethodnog Mundijala u pokušaju da se domogne osmine finala.
- Čestitam Španiji na ubedljivoj pobedi. Naš težak i zaslužen poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posed, pa smo primili gol, bilo je to zaista loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera, time je utakmica bila gotova - istakao je selektor Hrvatske nakon meča i dodao:

- To je dokaz dekoncentracije i manjka energije. Baš razgovaramo o tome gde smo pogrešili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im mnogo vremena i prostora i oni su nas za to kaznili. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu i doživeli zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, delovali smo nemoćno. Čeka nas nova, mnogo važnija utakmica, kada smo ovu izgubili. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli ništa da pogodimo u napadu. Nismo nikako mogli da se vratimo u meč. Protiv Albanije idemo na tri boda. Dve su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo da se fokusiramo na to i da probamo da pobedimo - poručio je Zlatko Dalić.

Informer

Hrvatska u drugom kolu igra protiv Albanije 19. juna (15.00) u Hamburgu.