16.06.2024.

12:06

Foto: profimedia

Sport

Pijani navijači idu u metalne kaveze! Nemci surovi prema huliganima

Nemci imaju privremene metalne ćelije za problematične navijače. Radi se o ćelijama za otrežnjenje koje mogu da prime do 100 osoba.

Domaćin šampionata Evrope na ovaj način želi da izbegne incidenti s obzirom na istoriju nasilja među navijačima oba tima.  Takođe, 1.000 policijaca će u nedelju na dan meča biti na dužnosti uz podršku jedinica za razbijanje nereda, a biće raspoređeni i vodeni topovi, dok će dronovi biti zabranjeni. Engleska specijalizovana fudbalska policijska jedinica takođe je stigla u Nemačku da pomogne.

Meč između Engleske i Srbije proglašen utakmicom visokog rizika, pa su uvedene i posebne mere kada je u pitanju alkohol. Tokom utakmice će biti ograničena upotreba na dva pića po osobi, ali i sa zabranama da se pije na sedištima.

Takođe će na stadionu biti dostupno samo pivo sa niskim procentom alkohola, a mogu da uzmu samo dva po osobi. Takođe, na glavnom trgu u Gelsenkirhenu neće biti dopušteno ispijanje alkohola na dan utakmice. Zanimljivo je da ova zabrana važi samo za ovu utakmicu Engleza, ali ne i za ostale u grupi protiv Slovenije i Danske. Na utakmici se očekuje oko 40.000 navijača Engleske, kako su minulih dana pisali mediji na Ostrvu.