• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

12.06.2024

12:18

Plaše se pijanih Srba i Engleza! Totalna panika, vanredne mere u Nemačkoj

profimedia

EURO 2024

Plaše se pijanih Srba i Engleza! Totalna panika, vanredne mere u Nemačkoj

Podeli vest

Gelzenkirhen je na nogama pred utakmicu Srbije i Engleske u prvom kolu C grupe Evropskog prvenstva, koja je na programu u nedelju od 21 čas.

Fudbalski svet s nestrpljenjem čeka početak Evropskog prvenstva, koje je zakazano za 14. jun u Minhenu, kada se sastaju Nemačka i Škotska. Što se tiče "orlova",  duel u Gelzenkirhenu protiv Engleske je u nedelju na "Veltins areni".

Engleski mediji danima pale vatru pred ovu utakmicu, dižu paniku, navijače Srbije predstavljaju kao huligane, tvrde da hoće da prekinu utakmicu. 

Zbog toga je meč između Engleske i Srbije proglašen utakmicom visokog rizika, pa su uvedene i posebne mere kada je u pitanju alkohol. Tokom utakmice će biti ograničena upotreba na dva pića po osobi, ali i sa zabranama da se pije na sedištima. Takođe će na stadionu biti dostupno samo pivo sa niskim procentom alkohola. Zanimljivo je da ova zabrana važi samo za ovu utakmicu Engleza, ali ne i za ostale u grupi protiv Slovenije i Danske.

"Oko 40.000 engleskih navijača očekuje se na utakmici, a navijači će moći da kupe pića  sa niskim procentom alkohola, a mogu da uzmu samo dva po osobi. Takođe, na glavnom trgu u Gelsenkirhenu neće biti dopušteno ispijanje alkohola na dan utakmice", piše Dejli Mejl.

Mediji u Engleskoj opet tvrde da je lokalna policija u strahu da će navijači Engleske biti na meti oko 500 srpskih huligan, te je zbog ovoga meč visokog rizika. Zamislite - 500 Srbina će udariti na 40.000 Engleza, zaista nisu normalni! 

"Lokalni organizatori i policija odlučili su dopuste prodaju samo piva sa smanjenim postotkom alkohola. Takva ograničenja ne psotoije na drugim utakmicama, poručili su iz UEFA. 

Foto: profimedia

Nemci spremni za navijače Srbije i Engleske

 

Glavni inspektor Kristof Burghardt nada se da će meč proći bez sukoba navijača.

- Mislim da je utakmica visokog rizika zbog istorije i huligana na obe strane. Srbija ima mnogo huligana, Englezi znaju da budu agresivni. Nije lako ovo organizovati, nadamo se da se ništa neće dogoditi. 

Andreas Šar, direktor EURO 2024, rekao je da je fokus stavljen na sprečavanje nereda. 

- Vlasti su tu utakmicu od početka proglasili za utakmicu visokog rizika, preduzete su sve preventivne mera u Gelzenkirhenu. Srbija se dugo nije takmičila, pa nije poznato kako će reagovati navijači obe strane. Mi kao organizatori  nismo toliko zabrinuti jer informacije koje imamo ne ukazuju da postoji veliki rizik od sukoba. Naravno, uvek postoji mogućnost da se to desi, ako ne vodimo računa situacija može da eskalira. 

Foto: profimedia

 

 

I Peter Bot, šef policije u Gelzenkirchenu, rekao je da ni policija nema 'konkretne obaveštajne podatke i konkretne informacije o mogućim sukobima, ali je da veruje da će doći 400 ili 500 srpskih huligana željnih nasilja". Takođe, 1.000 policijaca će u nedelju na dan meča biti na dužnosti uz podršku jedinica za razbijanje nereda, a biće raspoređeni i vodeni topovi, dok će dronovi biti zabranjeni. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Srbija je u grupu C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč "orlovi" igraju protiv Engleske u nedelju od 21.00 u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea. Dugi meč na prvenstvu sa Slovenijom igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati, dok je duel sa Danskom 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu "Alijanc arena". 

Budite uz nas, jer su novinar i fotoretporter Informera u Nemačkoj, pa očekujte ekskluzivne priče, fotografije, video snimke...

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija