• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

12.06.2024

08:50

Pažnja, Srbiju niko ne sme da otpiše, Đoković je dokaz! Superkompjuter raspametio navijače

fss

Fudbal

Pažnja, Srbiju niko ne sme da otpiše, Đoković je dokaz! Superkompjuter raspametio navijače

Podeli vest

Uzbuđenje raste, najbolji fudbaleri Srbije u nedelju od 21.00 (Arena TV) igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Engleske, a superkompjuter je bacio naše navijače u trans.

Srbija je na velikog evropskoj fudbalskoj sceni posle posta od 24 godine. "Orlovi" su u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. 

Superkompjuter tvrdi da već možemo da slavimo. Srbija ima čak 56,2 odsto šanse da prođe grupu na Evropskom prvenstvu, da se domogne osmine finala, a naši najbolji fudbaleri imaju 23 odsto šansi da se nađu u četvrtfinalu. U nastavku su nam šanse minimalne. Naša selekcija ima 9.2 odsto šanse da se nađe u polufinalu, dok tek 3.5 odsto da se nađe u finalu, a jedan odsto šanse da isto i osvoji.

Ali, niko nikad ne sme Srbiju da otpiše, pokazali su to već "orlovi", a godinama na to svet podseća Novak Đoković, uporno ga otpisuju, a on dominira.

"Postoji nešto što je kod Srba i srpskih sportista teško objasniti. Kad god ih otpišete, kad izgledi ne idu u njihovu korist, ili čak i kad protiv sebe imaju navijače, oni su najbolji. Teniska legenda Novak Đoković dokazao je to mnogo puta tokom karijere, a to radi i reprezentacija u poslednje vreme. Tako je bilo protiv Portugala u Lisabonu 2021. i protiv Norveške 2020. Izgledi možda ne idu u korist Srbije ovaj put, ali to svakako ne znači da ih treba otpisati", navodi specijalizovani sajt "The Analyst", koji se bavi sportskim analizama. 

 

Foto: theanalyst.com

 

 

Naravno, odbrananam zadaje glavobolju.

"Najveća briga na putu prema EURU bila je obrana. Srbija je uspela samo dva puta da sačuva gol tokom osam mečeva u kvalifikacijama, a samo pet puta na 25 mečeva od kada ekipu vodi Dragan Stojković. Srbija se u tom periodu suočila prosečno sa 9,2 šuta i 1,0 xG po utakmici, a to uključuje mnogo utakmica protiv ekipa za koje su svi očekivali da će lako pobediti. Ali, ima i dobrih stvari. Srbija je postigla gol na svakom od poslednjih 10 utakmica, a samo dva puta na pooslednjih 25 nije uspela da postigne gol - u junu 2022. protiv Norveške u Ligi nacija (1-0) i u novembru  2022. na Svetskom prvenstvu protiv Brazila (2-0). U kvalifikacijama za Euro 2024. Srbija je bila jedna od samo šest zemalja koje su postigle gol u svakoj utakmici, uz Francusku, Belgiju, Austriju, Portugal i Englesku. Srbija je imala više udaraca glavom od bilo koje druge ekipe u kvalifikacijama (37) i postigla pet golova glavom – samo su Portugal i Španija postigli više (7). Zapravo, 36 odsto golova Srbije u kvalifikacijama bili su udarci glavom (isključujući autogolove), ukupno u kvalifikacijama za EURO samo 17 odsto golova bili su glavom", navodi pomenuti sajt.

 

Foto: Foto: Peđa Milosavljević

Aleksandar Mitrović

 

Navijači najviše očekuju od nadapadača Aleksandra Mitrovića.

"Bivši igrač Fulama i Njukasla postigao je 58 golova na 91 meču za reprezentaciju, pa nije čudo što je prvi strelac u istoriji srpskog fudbala. Blistao je u kvalifikacijama za EURO, postigao pet golova na sedam mečeva. Mitrović je pravi Srbin, neko ko je uvek tu za ekipu, što je najvažnije, postiže golove i kada ne igra dobro. Prošlog leta je London zamenio Saudijskom Arabijom. Od kada je Stojković selektor Mitrović je postigao 21 gol na 23 takmičarske utakmice, većinom glavom (52 odsto)".

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52