16.06.2024.

12:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

Danska i Slovenija podelile po bod, na redu je meč Srbije i Engleske!

Uz dešavanja na ostalim utakmicama, sve vreme ćemo pratiti kakva je atmosfera u Gelzenkirhenu, gde se uveliko okupljaju srpski i engleski navijači. 

UŽIVO:

20:38 - Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da Dušana Tadića ostavi na klupi, a navalu "orlova" predvode Vlahović i Mitrović u tandemu. 

20:25 - Sjajna atmosfera na stadionu u Gelzenkirhenu, na tribinama je više od 10.000 navijača Srbije!

19.45 - Meč reprezentacija Slovenije i Danske završio je rezultatom 1:1. Od 21.00 snage će odmeriti Srbija i Engleska.

Informer

19.30 - Slovenija je stigla do izjednačenje. Erik Janža je strelac pogotka.

18.54 - Navijači Srbije u velikom broju su krenuli na meč protiv Engleske. Sve vreme se ori "Kosovo je srce Srbije".

18.45 -  Danska vodi protiv Slovenije posle prvog poluvremena rezultatom 1:0.

18.18 - Danska je povela protiv Slovenije. Strelac je Kristijan Eriksen. koji je na fantastičan način matirao Jana Oblaka.

Informer

18.00 - Počeo je meč Danske i Slovenije u okviru grupe C. Podsetimo, u ovoj grupi se nalaze i Srbija i Engleska.

17:32 - Iako je do početka meča između "orlova" i Gordi Albiona ostalo više od tri sata, gužve ispred stadiona u Gelzenkirhenu su već sada ogromne. 

17:21 - Veliki navijački neredi uvertira su utakmice između Srbije i Engleske! Naime, podršku naše reprezentacije Englezi su napali zajedno sa Šiptarima i huliganima Šalkea, ali se nisu baš sjajno proveli. Opširnije OVDE.

17:07 - Duel Holandije i Poljske u Hamburgu je završen, "lale" su slavile sa 2:1, a sledi nam i prvi meč u našoj grupi između Danske i Slovenije. Sve detalje sa te utakmice uživo možete pratiti OVDE

POLJSKA - HOLANDIJA 1:2 (1:1)

Golovi: Buksa(16) - Gakpo (28), Veghorst (83)

Grad: Hamburg

Stadion: Volksparkstadion 

Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal)

POLJSKA (4-4-2): Ščensni - Frankovski, Salamon, Bednarek, Kivijor - Urbanski(Od 55 Sviderski), Zjelinski(Od 78. Pjotrovski), Ronačuk(Od 55 Sliš), Zalevski - Šimanski(Od 46. Moder), Buksa

Selektor: Mihal Probjež

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Shauten, Rejnders, Ferman(Od 60 Vajnaldum) - Simons(Od 60. Malen), Depaj(Od 80 Verhost), Gakpo(Od 80 Frimpong)

Selektor: Ronald Kuman

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90+4 - Verbrugen je ponovo na sjajan način sačuvao mrežu Holandije.

90+1 - Moder je šutirao iz velike daljine, ipak odlično brani Verbrugen!

88. minut - Malo je falilo da Poljska stigne do izjednačenja! Imao je zicer Pjotrovski, ali odično se snašao Verbrugen

83. minut - Holandija vodi! Strelac je Veghorst! Ovo je bio njegov prvi kontakt s loptom i odmah je obradovao navijače.

Informer

81. minut - Ponov Ščesni sačuvao gol Poljske, pokušao je Frimpong, ali sjajano se snašao iskusni golman.

78. minut - Dobio je loptu Buksa, ipak sapleou se u šesnastercu i pao.

73. minut -Centrirrao je Depaj iz kornera, glavom je pokuša De Fraj, lopta je međutim otišla preko gola

69. minut - Pokušao je sada Memfis Depaj, ali napravio je faul u napadu. Protestovao je kod sudija nakon toga, ipak bez uspeha.

Informer

65. minut - Uneo je Malen svežinu u igru čim je kročio na teren, proigrao je dobro Damfrisa koji je uputio je sjajan, ali ipak nepricizan šut

60. minut - Nastavlja Polsjka sa incijativom, sada je pokušao Zalevski, ipak nema pogotka.

58. minut - Preti sada Poljska. Šutirao je Pjotor Zjelinski malo ispred šesnaesterca,  a zatim se lopta odbila do Bukse koji se ovaj put nije snašao.

54. minut - Povukao je loptu Kodi Gakpo, lopta je došla do Ćavija Simonsa koji je šuitirao pored gola.

Informer

52. minut - Ukazuje se lekarska pomoć reprezentativcu Holandije Ćaviju Simons, pošto je dobio udarac laktom u glavu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Odmah je zapretila Holandija, ipak odbrano je Ščesni pokušaj glavom Denzela Damfrisa.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Malo je falilo da Holandija povede! Memfis Depaj imao sjajnu šansu, bio je u prodoru, ušao je u šesnaesterac, ali lopta je otišla preko gola,

42. minut - Odlična akcija Holandije! Započeo je Simons, dobio je zatim loptu Nejtan Ake koji ju je prosledio Gakpu, ali lopta je otišla preko gola.

38. minut - Ponovo je Poljska preuzeo incijativu na ovom duelu! Konstatno prete "lale", Kodi Gakpo je idalje najraspoloženiji igrač!

31. minut - Jakub Kivijor je poslao snažan šut, ali ništa od novog vođstva reprezentacije Poljske.

28. minut - Holandija izjedničila! Strelac je Kodi Gakpo! Pogrešili su Poljaci, to je sjajno iskoristio Kodi Gakpo koji je uputio precizan šut  i matirao Ščesnog.

Informer

24. minut - Holandija konstatntno napada! Ipak, ne mogu "lale" nikako da pronađu pravi recept za pogodak!

20. minut - Malo je falilo da Holandija dođe do izjednačenja. Pokušao je kapiten Virdžil Van Dajk volejom posle prekida, ipak bez uspeha.

16. minut -  Vodi Poljska! Adam Buksa je savladao Verbrugena za vođstvo! Zjelinski je poslao sjajno loptu na prvu stativu, a visoki napadač je skočio između Virdžila Van Dajka i Denzela Damfrisa i tako obradovao navijače Poljske.

Informer

15. minut - Evo i prvog žutog kartona na utakmici. Dobio ga je reprezentativac Holandije  Džoi Ferman zbog grubljeg starta.

13. minut - Prva ozbiljna šansa i za Poljsku. Ipak, pomoćni sudija je podigao zastavicu zbog ofsajda.

9. minut - Nova pretnja Holandije! Dobro su se organizovali  puleni Ronalda Kumana, lopta je zatim završila kod Tijanija Rejndersa koji je šutirao, međutim nije bio precizan.

Informer

4. minut - Nastavlja Holandija da vrši presing! Igra se konstatno na polovine Poljske. Ušle su "lale" veoma raspoložene u ovaj duel.

3. minut - Holandija je prva zapretila. Pokušao je Kodi Gakpo iz ugla da prevari protivničkog golmana Ščesnog, ali pročitao ga je odmah Poljak i odbranio njegov šut.

1. minut - Utakmica je počela

DEŠAVANJA PRE UTAKMICA

14.55 -Igrači Poljske i Holandije su izašli na teren. Na redu je intoniranje himni. Reč je o prvom meču grupe D. Selekcije Francuske i Austrije igraju sutra od 21.00

14.49: Izveštač Informera u Gelzenkirhenu sreo je proslavljenog košarkaša Dušana Kecmana. Došao je da podrži "orlove" u meču sa Englezima. 

Informer

14:43: Čekajući meč Poljaka i Holanđana i dalje pratimo dešavanja iz Gelzenkirhena. Smenjuju se poznate pesme, narod se veseli, a zaorilo se "veseli se srpski rode". 

14:29: Najmlađi navijači u Gelzenkirhenu izašli su na ulice obučeni u obeležja Srbije. 

Informer

14.25: Holanđani su, uz Francuze, favoriti za prolaz iz grupe D. Oni se nadaju da će pobedom otvoriti šampionat. 

14.17: Napadač i prva zvezda reprezentacije Poljske Robert Levandovski na klupi je i neće početi utakmicu grupe D u kojoj se Poljaci sastaju sa Holandijom u Hamburgu. 

14.07: Okupljen masa zapevala je vanvremenski hit "jutro je". Ni kiša ne može da pokvari raspoloženje Srbima..

14.02: Počela je kiša u Gelzenkirhenu, ali to ne sprečava lepo raspoložene srpske navijače da igraju Užičko kolo. Pogledajte raspevane i razigrane navijače "orlova".

13.54: Policija u Hamburgu sprečila je veću dramu, pošto je jedan čovek naoružan sekirom pokušao da uđe u fan zonu. Na vreme je sprečen, a pretresom je utvrđeno da je u rancu imao Molotovljev koktel. 

13.49: Žene iz kulturno-umetničkog društva "Izvor" pevale su "Tamo daleko" na trgu u Gelzenkirhenu. Pogledajte kako je to izgledalo. 

13.38: Bivši reprezentativac naše zemlje Duško Tošić bodriće večeras uživo orlove na stadionu u Gelzenkirhenu. On je objavio fotografiju iz aviona, na kojoj je sa ćerkom Nikom i putuju ka Nemačkoj. 

Informer

13.29: 💥💥💥Veliki broj policjajaca ordinira ulicama Gelzenkirhena. Njih oko 3.000 rasporešeno je po gradu i paze da ne dođe do incidenata. Navijačima je sugerisano da ako se našu u nevolji viču "Panama". Takoće policija znati da mora da im pomogne. 

13.20: Na istom trgu gde Slovenci pevaju, nalaze se i danski navijači. Deluje da su oni nešto mirniji, mada do utakmice ima još pet sati. 

13.15: Srbi slave po Gelzenkirhenu, a Slovenci su podigli Štutgart na noge. Oni će u drugom meču grupe C odmeriti snage s Danskom. Uz Srbiji, svi iz ovog para se nadaju da će zajedno sa Englezima u osminu finala. 

13.03: Utakmica Srbije i Engelske proglašena je utakmicom visokog rizika, navijači su se potrudili da opravdaju očekivanja. Izgleda da je već došlo do sukoba navijača Crvene zvezde i Borca iz Banjaluke sa jedne strane i engleskih navijača sa druge strane. Tom prilikom, Srbi su Englezima oteli zastavu. 

12.53: Fudbalski savez Srbije psolao je obaveštenje svim navijačima koji planiraju na utakmicu Srbija - Engleska, da neće biti dozvoljeno unošenje nikakvih zastava, osim zvaničnih. Deluje da je reč o dvostrukim aršinima, pošto su na meču Italije i Albanije viđene zastave UČK.  

"Fudbalski savez Srbije obaveštava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion. Sve ostale informacije za naše navijače možete pronaći na sajtu FS Srbije (fss.rs). Jedan tim - srcem svim! Za Srbiju!", poručili su iz Fudbalskog saveza Srbije.

12:48: Među navijačima u Gelzenkirhenu ima svih nacija. Tu su i Italijani, Englezi, Hrvati, a primećeni su i Albanci sa obeležjima svoje reprezentacije. Ipak, za sada je sve mirno i nema incidenata. 

Informer

12:44: Srpski navijači od ranog jutra su po ulicama Gelzenkirhena. Izveštač Informera Vladimir Tomković je na licu mesta, tako da ćete u svakom trenutku na našem blogu moći da vidite šta se dešava. Pogledajte ovog simpatičnog navijača sa interesantnom jaknom sa motivima reprezentacije Srbije.

Informer

12:35: Holandski navijači su fantastični. Preplavili su ulice Hamburga, sve deluje narandžasto. Pevaju, svale i vesele se. 

12:26: Program otvaraju Poljska i Holandija, koje će se od 15. časova sastati u Hamburgu. Reč je o meču grupe D. 

12:23: Dobro došli na Informerov blog posvećen 3. danu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ovde možete da pronađete sve informacije u vezi sa današnjim utakmicama, ali i ostalim dešavanjima na kontinentalnoj smotri.