• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

16.06.2024

17:00

KRAJ: Remi u našoj grupi, Slovenci šokirali Dansku!

EPAIMAGES

EURO 2024

KRAJ: Remi u našoj grupi, Slovenci šokirali Dansku!

Podeli vest

Uživo pratite prvi meč u grupi C u kojoj se takmiči i Srbija između reprezentacija Slovenije i Danske.

Brojimo sitno do prvog meča reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu! "Orlovi" se večeras od 21 čas u Gelzenkirhenu sastaju sa Engleskom, a nešto ranije na teren izlaze fudbaleri Danske i Slovenije koji otvaraju takmičenje u našoj grupi. 

SLOVENIJA - DANSKA   1:1 (0:1)

Strelci. Janža 77 -Eriksen 18
Grad: Štutgart
Stadion: Štutgart Arena
Sudija: Sandro Šerer, Švajcarska

SLOVENIJA: Oblak - Karičnik, Drkušić, Bijol, Janža - Mlakar (od 75. Stankovič), Elšnik (od 75. Celar), Čerin, Stojanović (od 67. Verbič) - Šporar (od 94. Kurtić), Šeško (od 94. Brekalo) 
Selektor: Matjaž Kek

DANSKA: Šmajhel - Kristensen, Andersen, Vestergard - Bah, Hjulmand (od 89. Dilejni), Hejbjerg (od 83. Norgard) , Kristijansen (od 78. Mele) - Eriksen - Vind (od 83. Dolberg) , Hojlund (od 83. Poulsen)
Selektor: Kasper Hjulmand

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME 

94. minut - KRAJ! Slovenci su šokirali Dansku i osvojili bod na startu Evropskog prvenstva. 

92. minut - Nakon dugo vremena opasnost pred golom Jana Oblaka, pokušao je glavom Kasper Dolberg, ali po ko zna koji put na mestu je bio Jaka Bijol. 

90. minut - Igraće se još četiri minuta na "Štutgart Areni"!

90. minut - Poslednja izmena za Kaspera Hjulmanda, umesto prezimenjaka na teren šalje iskusnog Dilejnija. Ipak, stiče se utisak da je selektor Danske zakasnio sa promenama budući da ih je sve napravio nakon izjednačujućeg gola Slovenije. 

88. minut - Još jedna opasnost pred golom Danske, Verbič i rezervista Norgard su bili u duelu. Uspeo je Slovenac da loptu zahvati glavom, bio je to lak posao za Šmajhela. 

Foto: EPA Images

 

86. minut - Greši Benjamin Šeško na sredini terena i otvara kontru Danaca, Dolberg i Poulsen su kombinovali, ali dobro reaguje odbrana Slovenije. 

82. minut - Ako Slovenci danas ne pobede tragičar će biti Andraž Šporar! Napadač Panatinaikosa ukrao je loptu Andresu Kristensenu, izašao sam pred Šmajhela, ali mu iskusni golman Danske skida zicer. 

80. minut - Izmene na obe strane - Kek na teren šalje Celara i Stankoviča, a na klupu se sele Mlakar i Elšnik. Sa druge strane, Hjulmand menja Kristijansena, a po levom boku sada će delovati Joakim Mele. 

79. minut - Umalo kompletan preokret Slovenije za 100 sekundi! Janža je sada perfektno pogodio Andraža Šporara, ali napadač Panatinaikosa još jednom ne uspeva da pogodi ni okvir gola. 

77. minut - GOOOOOOOOOOOL! Nerešeno je, vraćaju se Slovenci u igru! Erik Janža je sačekao odbitak nakon kornera, lopta je na putu ka golu zakačila Andersena i prevarila Šmajhela - 1:1. 

 

 

77. minut - STATIVA! Bomba Benjamina Šeška, druga danas, ovoga puta je pogodio okvir gola! Još jednom su Danci imali mnogo sreće. 

74. minut - Napokon je Šeško uspeo da pobegne Andersenu i odmah je iznudio faul danskog štopera. Imaće Slovenci priliku da iz slobodnog udarca ugroze gol Kaspera Šmajhela. Ipak, nakon centaršuta Mlakara novi promašaj beleži Andraž Šporar. 

71. minut - Prete sada izabranici Kaspera Hjulmanda i ponovo posle prekida. Jonas Vind je bio najviši u skoku nakon Eriksenovog centaršuta, ali njegov pokušaj završava iznad prečke. 

67. minut - Mnogo sreće za Dansku! Ispao je Andersen i ostavio prostora Šporaru da se namesti na centaršut. Napadač Slovenaca poslao je loptu u srce kaznenog prostora, na nju je naleteo Gnezda Čerin, ali je gađao pored gola. 

65. minut - VELIKA ŠANSA! Kristijansen je probio po levoj strani i poslao nisku loptu u peterac Slovenije! Uspeo je da šutira Rasmus Hojlund, ali sjajna intervencija Jana Oblaka! 

Foto: EPAIMAGES

 

63. minut - Kontrolišu Danci sva dešavanja na terenu, Slovenci i kada dobiju loptu usledi greška. Jednu takvu sada je napravio Janža i to nakon auta... 

59. minut - Ponovo su se izabranici Matjaža Keka povukli na svoju polovinu, mnogo prostora ima Danska da kombinuje na sredini terena, ali ne uspevaju da probiju bedem ispred gola Jana Oblaka. 

55. minut - Uzvraćaju sada Danci istom merom, nakon centaršuta Eriksena glavom je gađao Andersen, ponovo sjajna intervencija Jake Bijola. 

54. minut - Evo ga prvi žuti karton na meču i to za Petra Stojanovića. Nije trebao Slovenac da dobije javnu opomenu, ali ga je zbog prigovora kaznio Sandro Šerer. 

52. minut - Nova šansa za Slovence! Sada je nakon kornera Andraž Šporar dobio udarac u kaznenom prostoru, ali je uspeo loptu da proturi do Bijola koji nije sjajno reagovao. Čeka se odluka VAR-a. 

51. minut - Bilo je opasno pred golom Danske! Snažno je loptu iz auta bacio Janža, spetljali su se defanzivci crveno-belih, ali sve raščićava Kristijansen. 

49. minut - Identična slika kao i u prvom delu igre, Danci imaju loptu u svom posedu, a Slovenija u niskom bloku čeka grešku rivala kako bi pokušala da zapreti iz kontre. 

Foto: EPAIMAGES

 

46. minut - Počeo je drugi deo igre, ovoga puta prvi napad imaće selekcija Danske. 

PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME! Danska dominira u Štutgartu, Slovenci povremeno zaprete iz kontre, ali bez previše uspeha budući da je Benjamin Šeško sjajno sačuvan od strane Kristensena i Andersena. 

41. minut - Još jedna šansa pred golom Jana Oblaka, sada je Kristijan Eriksen bio u zoni šuta, ali je na vreme u blok izašao Jaka Bijol. Štoper Udinezea glavni je krivac što Danska ima samo jedan gol prednosti. 

38. minut - Benjamin Šeško je potpuno odsečen iz igre, otvara to mnogo prostora za Andraža Šporara, na sreću Danaca, napadaču Panatinaikosa danas ništa ne ide od ruke. 

34. minut - Nisu Slovenci zadovoljni kriterijumom glavnog arbitra Sandra Šerera. Šeško je izgubio duel na sredini terena, usledila je kontra Danaca, ali je još jednom na pravom mestu bio Bijol. Imaće crveno-beli novi korner, peti. 

Foto: EPAIMAGES

 

31. minut - Interesantan pokušaj Slovenaca, Janža je poslao loptu između Andersena i Kristensa, do nje je stigao Andraž Šporar, ali se napadač Panatinaikosa propusno obrukao katastrofalnim prijemom. 

28. minut - VELIKA ŠANSA! Lukavo je Kristijan Eriksen poslao loptu u peterac svom silinom, nakon rikošeta malo je falilo da Oblak ponovo bude matiran... 

24. minut - Nakon vođstva, Danci su rešili da loptu prepuste rivalu. Već neko vreme Slovenci pokušavaju da otvore napad, kombinuju defanzivci, ali izabranici Kaspera Hjulmanda stoje u niskom bloku. 

20. minut - Još jednom prete Slovenci.. Iako Danska ima posed na svojoj strani, četa Matjaža Keka za sada je konkretnija. Sada je rivalima pobegao Andraž Šporar, još jednom je pokušao da pronađe Šeška, od svega samo korner. 

18. minut - GOOOOOOOOOL! Tridesetak sekundi prošlo je od šanse Šeška, divna akcija crveno-belih koju golom kruniše Kristijan Eriksen. Svemu je prethodila "štikla" Jonasa Vinda, Danska vodi 1:0. 

 

 

17. minut - VELIKA ŠANSA! Pokazao je Benjamin Šeško koliko neugodan može da bude! Dobio je napadač Slovenije milimetar prostora i odmah gađao ka golu Danske, ništa tu nije mogao Šmajhel, ali lopta odlazi tik pored stative, ostaje 0:0. 

15. minut - Još jedan pokušaj Danaca, ponovo je u centru pažnje bio Kristijansen, ovoga puta je fudbaler Rome pokušao da proigra Jonasa Vinda, loptu je u gol-aut ispratio Vanja Drkušić. 

12. minut - Velike probleme Slovencima pravi snažni Jonas Vind. Napadač Volfsburga se odlično gradio i naterao Čerina da ga sruši. Imala je Danska šansu da zapreti iz slobodnog udarca, usledio je centaršut Eriksena, ali i slab pokušaj glavom Andresa Kristensena. 

9. minut - Kratko je trajala slovenačka inicijativa, sevnula je jedna kontra Danske, loptu je na bok prosledio Rasmus Hojlund, Drkušić je morao da interveniše, imaće crveno-beli prvi korner na meču. 

Foto: EPAIMAGES

 

8. minut - Nekoliko dobrih minuta za četu Matjaža Keka, sada su Gnezda Čerin i Janža napravili problem crveno-belima po levoj strani. No, loš centaršut omogućio je Dancima da se odbrane i odmah započnu novi napad. 

6. minut - Evo je prva konkretna akcija Slovenije, Andraž Šporar je dobio upotrebljiv pas iza leđa danske odbrane od Karičnika. Napadač Panatinaikosa pokušao je da proigra Šeška, dobro reaguje Joakim Andersen. 

2. minut - Furiozan početak za Dance! Kristijansen, Eriksen i Hjulmand su kombinovali na levoj strani, vezista Sportinga je poslao centaršut u srce kaznenog prostora, ali je na pravom mestio bio Jaka Bijol. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreće reprezentacija Slovenije. 

Pre meča

17:55 - Počinje zvanično intoniranje dveju himni, prva je na redu slovenačka. 

17:53 - Igrači oba tima izlaze na teren, a predvodi ih glavni arbitar - Sandro Šerer iz Švajcarske!

17:51 - Današnji duel u Štutgartu mnogi vide i kao okršaj dvojice supertalentovanih napadača. Sa jedne strane tu je Benjamin Šeško, dok navalu danaca predvodi Rasmus Hojlund. 

17:48 - Zanimljivo, danas će kapiteni biti dva golmana - Kasper Šmajhel i Jan Oblak. Dakle, prema novim pravilima UEFA, reprezentacije će biti primorane da izaberu "predstavnika" koji će jedini imati pravo da razgovara sa glavnim arbitrom. 

17:43 - Nema dileme da će Danci imati daleko veću podršku na "Štutgart areni", gotovo 70 odsto stadiona je u crveno-belim bojama. 

Foto: EPAIMAGES

 

17:41 - Kada govorimo o rezervnim fudbalerima Danske, selektor Hjulmand može da računa na Kjera, Melea, Jensena, Dilejnija, Skov Olsena, Dolberga, Jorgensena, Damsgarda, Norgarda, Poulsena, Drejera, Kristensena i Brun Larsena, a tu su i dva golmana - Mads Hermansen i Frederik Ronov. 

17:35 - Na klupi Slovenije su dva rezervna golmana Vid Belec i Igor Vekić, ali i Balkovec, Blažič, Stanković, Verbič, Lovrić, Kurtić, Horvat, Vipotnik, Celar, Brekalo, Žugelj, Zeljković i Iličić. 

17:32 - Večerašnji rivali sedmi put se sastaju, Slovenija još uvek nije osetila ukus pobede, Danci su slavili pet puta, a samo jedan meč završen je bez pobednika. Četa Kaspera Hjulmanda ima i daleko bolju gol-razliku - 14:3. 

17:25 - Sve su prilike da nas očekuje dobra atmosfera na stadionu, navijači Slovenije i Danske zajedno će pratiti utakmicu budući da pomešani ulaze na tribine. 

Foto: EPAIMAGES

 

17:18 - Slovenci i Danci su bili rivali tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi meč je završen bez pobednika - 1:1, dok su crveno-beli bili sigurni pred svojim navijačima i slavili sa 3:1. 

17:10 - Duel u Štutgartu posebno je važan za reprezentaciju Srbije budući da se radi o okršaju iz naše grupe. Naravno, "orlovima" bi najviše odgovarao nerešen rezultat. 

17:04 - Sa druge strane, iznenađenja nema ni u timu Slovenije: Oblak - Karičnik, Drkušić, Bijol, Janža - Mlakar, Elšnik, Čerin, Stojanović - Šporar, Šeško 

17:02 - Poznati su sastavi za današnji susret. Selektor Danske Kasper Hjulmand odlučio se za sledeći tim: Šmajhel - Kristensen, Andersen, Vestergard - Bah, Hjulmand, Hejbjerg, Kristijansen - Eriksen - Vind, Hojlund.

 

 

17:00 - Dobro došli na lajv prenos meča prvog kola grupe C između Danske i Slovenije! Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija