17.06.2024.

06:49

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Kosovo je Srbija, Nema predaje, Rusija... Srbi jači od UEFA, niko ništa ne može da im zabrani

Fudbalska reprezentacija Srbije u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva poražena je od Engleske sa 1:0, a naši fudbačeri imali su podršku oko 10.000 naših navijača na "Veltins areni".

Fudbalski savez Srbije je nekoliko sati pre utakmice obavestio navijače da će na meču isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, dok drugi baneri, zastave i transparenti neće moći da se unesu na stadion. 

Informer

Ko Srbima može nešto da zabrani? Momci iz Banjaluke su pre meča poručili da će uneti zastavu i silom, ali ipak nije bilo potrebe. Srbi su preplavili tribine "Veltins arene" i na stadion uneli bez problema zastave koje su pre meča istaknute kao zabranjene.
 

Informer

Tokom TV prenosa utakmice na tribinama su se mogle videti zastave "Kosovo je Srbija", "Nema predaje", ali i zastava Rusije. Sa tribina se začulo i skandiranje posvećeno jućnoj srpskoj pokrajini: Kosovo je Srbija.

Moramo da pomenemo, portparol Fudbalskog saveza Srbije - Milan Vuković, uputio je zvanični protest UEFA povodom ponašanja "novinara" Arlanda Sadikua na meču "orlova" i Engleske tokom meča prvog kola Evropskog prvenstva. Skandalozne scene obeležile su minute uoči početka utakmice.  Jedan od šiptarskih novinara došao je sa kamerom pod tribinu gde su bili smešteni srpski navijači i pokušao da ih isprovocira sramnim gestikulacijama.