18.06.2024.

15:59

Foto: EPA Images

Sport

Šok za Hrvate! Važan igrač propušta EURO zbog povrede!

To znači da prvotimac Torina neće biti na raspolaganju selektoru Zlatku Daliću na mečevima protiv Albanije 19. juna u Hamburgu, odnosno Italije 24. juna u Lajpcigu, kao ni u eventualnim utakmicama eliminacione faze.

"Vlašić se povredio na treningu pa je sa lekarom obavio pregled magnetnom rezonancom na kojem je ustanovljena manja ruptura mišića. Selektor Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i lekarskom službom doneo odluku da Nikola napusti kamp reprezentacije jer mu povreda ne dozvoljava da tokom EP konkuriše za utakmice", navodi se u zvaničnom saopštenju HNS.

Informer

Prvotimac Torina povredio se u završnici sezone u Seriji A, ali se i pored toga našao na konačnom spisku selektora. Propustio je pripremnu utakmicu protiv Severne Makedonije (3:0), dok je protiv Portugala u poslednjoj proveri na terenu proveo samo 15 minuta. Nije igrao ni u prvom kolu na EP, kada su "kockasti" ubedljivo poraženi od Španije sa 3:0.

Informer

- Izuzetno mi je žao što zbog nove povrede neću moći da pomognem ekipi tokom ovog EP. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala selektoru i štabu na ukazanoj prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam verujem i učinio uoči EP. Ekipi želim mnogo sreće, verujem u njih maksimalno i siguran sam da će ostvariti nove uspehe. U meni će imati najvećeg navijača - poručio je klupski saigrač naših Vanje Milinković-Savića i Ivana Ilića.

Informer

Vlašić je u minulom šampionatu Serije A na 33 meča postigao tri gola uz dve asistencije. U dresu "šahovničara" odigrao je 56 mečeva i dao osam pogodaka. Hrvatska u drugom kolu na Evropskom šampionatu igra protiv Albanije 19. juna (15.00) u Hamburgu, dok se u trećem kolu sastaje sa Italijom 24. juna (21.00) na stadionu u Lajpcigu.