20.06.2024.

06:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

Albanci su vikali "Ubij Srbina"! Ustaše zabile nož u leđa braći

Tokom drugog poluvremena pomenutog susreta u Hamburgu, pristalice dve selekcije su zajedno uzvikivale parolu "Ubij Srbina". Ovakvo ponašanje, očekivano, neće proći nekažnjeno od strane Uefinih disciplinskih organa, a generalni sekreta FSS, Jovan Šurbatović je u izjavi za RTS poručio da će naš Savez tražiti drakonske kazne.

Međuti, Hrvati se pravdaju i krivicu svaljuju na Albance, njihovu braću, kako sami danima pričaju, ujedinila ih je mržnja prema Srbima.

"Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57.000 gledalaca, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene. Navijači ove dve reprezentacije družili su se i dan pre na ulicama Hamburga u prijateljskom okruženju, zajedno pili i pevali.  Na stadionu nije prošlo bez incidenata. Albanski navijači tokom utakmice su skandirali "Ubij Srbina!", a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na teren. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo videti i u prenosu", pišu hrvatski mediji posle bruke i sramote njihovih navijača.

Informer

Nadamo se da će UEFA ovog puta adekvatno kazniti Šiptare i ustaše, da neće proći samo sa blagim sankcijama i zatvaranjem tribina kao Rijeka i Hajduk. Albanci su zbog divljanja na meču sa Italijom "kažnjeni" sa samo 37.375 evra, a samo 10.000 evra je kazna za prenošenje neodgovarajućih poruka tokom prenosa, kao što je simbol dvoglavog orla, zastave terorističke OVK... Tačnije, sa 10.000 evra su kažnjeni zbog paljenja vatrometa, 12.375 evra Albanija mora da plati za bacanje predmeta, 5.000 košta upad navijača na teren, a samo 10.000 evra platiće za emitovanje neprikladnih poruka