20.06.2024.

12:45

Foto: Informer

Sport

Srbi prelaze 4.000 kilometara u "jugu!" Pogledajte šta ih je sve snašlo (FOTO/VIDEO)

Srbi iz Vrnjačke Banje odavno su se dogovorili da bodre reprezentaciju Srbije na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj.

Bili su i na Mundijalu u Kataru, doduše ne "jugom", a ni sada prvobitni plan nije bio da na taj način stignu do Nemačke.

- Na ideju da krenemo "jugom" došli smo, normalno, u kafani. U pitanju je ekipa od nas sedmoro koja se druži redovno. Dogovorili smo se i pre toga da idemo na EP, a jednom kad smo seli došli smo na ideju da idemo "jugom". Imamo i vozilo u pratnji, u "jugu" smo nas trojica - počinje priču Marko za Informer.

Nije u pitanju bilo kakav "jugo", već je potpuno brendiran i u znaku Evropskog prvenstva. Marko otkriva da su prešli više kilometara nego što su očekivali, jer su bili i na prvom meču u Gelzenkirhenu koji je dosta udaljeniji od Minhena.

- U jednom pravcu smo prešli 1.950 kilometara, očekivali smo 200 manje. Put je manje višemprošao kako treba, mada svašta nam se izdešavalo, bilo je dosta prepreka. Ostali smo bez pete brzine, mada sve smo repili. Put je trajao oko 20 sati, prvo smo išli do Frankfurta, prespavali, pa sutra vozili do Gelzenkirhena - dodaje Marko.

Srpski navijači kažu da su na autoputu svi reagovali sa oduševljenjem pto ih vide.

- Svi nas pozdravljaju, to ne može rečima da se opiše. Kao da smo došli svemirskim brodom. Javljaju se, pitaju da li nam treba pomoć - zaključuje Marko koji nosi majicu sa "lakost" krokodilom u bojama srbije u čast najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića.

Informer